Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Міністр Світлана Гринчук та Посол Німеччини в Україні Мартін Єгер обговорили подальшу співпрацю у сфері захисту довкілля

02 жовтня, 10:48
Фото mepr.gov.ua

За словами Світлани Гринчук, довкіллєві пріоритети співпраці з Німеччиною незмінні: імплементація пункту 8 Формули миру Президента Володимира Зеленського, “зелене” відновлення та кліматична політика, повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Світлана Гринчук та Мартін Єгер обмінялися думками щодо просування екологічної складової Української формули миру та розширення кола підтримки пункту 8, зокрема серед країн Глобального Півдня.

«Вдячна Німеччині за співголовування в міжнародній робочій групі з реалізації пункту 8 Формули миру та активну співпрацю у її імплементації. Вірю, що наш діалог з міжнародними партнерами лише посилиться, а спільні дії стануть ще ефективнішими», – повідомила Світлана Гринчук.

Пан Єгер запевнив, що Німеччина продовжить бути надійним адвокатом України на світовій арені та залучати нових партнерів до екологічних ініціатив України.

Пан посол високо оцінив нашу співпрацю в галузі кліматичної та лісової політики, запуску СТВ та МЗВ, а також у сфері управління відходами. Окремо зупинилися на роботі Кліматичного офісу України, який було відкрито за підтримки Німеччини та ЄС, та “зеленому” відновленні України.

«Щиро дякую пану Єгеру за підтримку та змістовну розмову. Попереду у нас амбітні цілі та нові етапи співпраці між нашими командами», – підсумувала Світлана Гринчук.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати