Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підтримка українців у Європі: корисні ресурси про житло, роботу та допомогу

22 червня, 19:47
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА

Розшматована війною весна змінила нас усіх – ні Україна, ні світ більше не будуть такими, як раніше. І допоки північний сусід, прикриваючись вигаданим ним же «братерством», нищить нас ракетами і терором, наші польські, молдовські, румунські сусіди, а також країни, котрі за сотні й тисячі кілометрів від нас, простягнули Україні й українцям руку допомоги!

Багато країн Європи та світу зробили все, аби українці, які, рятуючись від війни, приїхали туди, відчували щиру турботу, підтримку та віру в нашу спільну перемогу. Усі ці країни, згуртувавшись у спільному бажанні допомогти українцям, стали трішечки Україною – звідси і жовто-сині символи на їхніх вулицях, і бажання чи не кожного європейця   допомогти українцеві – прихистком або ж продуктами, коштами чи одягом або ж просто обіймами та щирими словами підтримки. Але й Україна не забуває про своїх! 

Щоб допомогти нашим землякам, волонтери українського простору добра Goodacity створили вебсайт для допомоги українцям за кордоном,  (https://ukraine.goodacity.org)  де зібрали інформацію про п'ятнадцять країн Європи, які гостинно приймають українців.

«Ми зібрали найкориснішу інформацію для українців: як перетнути кордон, оформити документи, де шукати прихисток та роботу, як знайти для дітей садок та школу та вивчити мову країни, де ви зараз перебуваєте, – зазначають волонтери Goodacity. – Також на сайті – Фейсбук-групи та телеграм-канали із волонтерами, готовими допомогти. Ми постійно оновлюємо сторінку й додаємо нові можливості, а усіх читачів просимо поширювати інформацію про наш сайт.  Якщо ж ви також хочете стати волонтером інформаційного фронту і допомогти із корисною та перевіреною інформацією для доповнення нашого ресурсу, ви можете сконтактувати з нами, заповнивши форму на сайті. Будь яка допомога буде важливою та потрібною. У кожного нині – свій фронт, і всі разом – до Перемоги!»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати