Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Таємниці естонського двору

Начальник поліції пішов у відставку через онук президента
26 січня, 00:00

Гендиректор поліції Естонії Райво Аег учора призначив новим начальником охоронної поліції Тармо Кохва у зв’язку зі скандалом навколо онук глави держави. «Кохв — хороший поліцейський, який працював раніше як у галузі охоронної діяльності, так і завідуючим відділом у префектурі поліції», — повідомив Аег. Колишній начальник охоронної поліції Айн Лепікулт подав минулого вівторка прохання про відставку, яке було одразу ж прийняте. Він заявив, що відчуває «моральну відповідальність за ланцюг подій, які нанесли збиток образу президента республіки та поліції Естонії». «У ситуації, коли охоронна поліція не відповідала покладеним на неї очікуванням, як офіцер поліції вважаю своїм обов’язком піти з посади», — заявив Кохв.

Як повідомило минулого тижня естонське телебачення, онуки президента Арнольда Рюйтеля 13-річна Марія та 15-річна Хелена неодноразово влаштовували вечірки в резиденції глави держави у палаці Кадріорг, під час яких вживали алкоголь і розгулювали службовими приміщеннями. За даними телебачення, які підтверджувалися численними знімками, участь у святкуваннях брали в основному неповнолітні, які спочатку перебували в розташованій у палаці службовій квартирі президента, однак пізніше вільно ходили по службових кабінетах, рилися в документах, забирали з собою пляшки з алкоголем із президентських запасів. Підлітки також залазили на дах палацу, курили там і кидали вниз недопалки.

Міністр внутрішніх справ Калле Лаанет 19 січня наказав відділу внутрішнього аудиту спільно з відділом внутрішнього контролю департаменту поліції порушити дисциплінарне розслідування відносно підрозділу поліції, що відповідає за охорону президента. Тим часом у понеділок сам президент Естонії Арнольд Рюйтель спростував повідомлення ЗМІ про те, що сторонні могли добратися до секретних документів чи потрапити до службових приміщень.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати