Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На велосипеді на роботу. Тренування — у вихідні

17 травня, 00:00
МИНУЛОГО РОКУ, 24 ТРАВНЯ, БЛИЗЬКО ОДНІЄЇ ТИСЯЧІ СТОЛИЧНИХ ВЕЛОСИПЕДИСТІВ ПРОВЕЛИ У ЦЕНТРІ КИЄВА АКЦІЮ «НА ВЕЛОСИПЕДІ НА РОБОТУ» ВЧЕТВЕРТЕ / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Близько 1,5 тис. київських велосипедистів проведуть акцію «Всеукраїнський велодень» 20 травня у центрі Києва. Вона почнеться загальним збором о 10.30 біля Арки дружби народів, а об 11.00 велосипедисти від Арки вирушать за маршрутом: Хрещатик — Червоноармійська — площа Льва Толстого — вулиця Льва Толстого — Володимирська — Михайлівська площа. Закінчиться акція орієнтовно о 12:00 на Михайлівській площі, звідкіля її учасники роз’їжджатимуться.

Як повідомляють організатори, акція «На велосипеді на роботу», яка відбулася робочої днини 24 травня 2006 року, стала причиною заторів на дорогах у центрі міста, у зв’язку з чим цього року велосипедисти вирішили влаштувати свою акцію у вихідний день. Однак велосипедисти закликають колег добиратися на роботу 21 травня на велосипеді, провівши таким чином нецентралізовану акцію «На велосипеді на роботу». Її мета — продемонструвати переваги альтернативного автомобілям пересування на велосипедах, привернути увагу влади Києва до необхідності створення умов (велодоріжок, парковок) для велосипедистів.

За словами координатора «Всеукраїнського велодня» Вікторії Єсауленко, організатори повідомили Київській міській державній адміністрації про проведення своєї акції. Єсауленко наголосила, що рух транспорту за маршрутом проходження велосипедистів цілеспрямовано не перекриватиметься.

Аналогічні акції відбудуться 20 травня одночасно і в інших містах, зокрема, у Запоріжжі, Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві та Львові. За словами Єсауленко, в цих акціях візьме участь орієнтовно по 200 велосипедистів. Вона сказала, що велосипедисти всіх міст спробують провести акцію синхронно, і якщо це вийде, то 2008 року в акції братимуть участь дев’ять- десять міст.

Київська міська державна адміністрація закликає велосипедистів столиці створити власну Асоціацію, через яку вони зможуть ефективніше співробітничати з владою й максимально лобіювати свої вимоги щодо організації дорожнього руху для велосипедистів, повідомляє korrespondent.net із посиланням на «Українські новини».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати