Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Об’єднувати – спільною дією

В Українському Католицькому Університеті починають оновлену акцію «Зі Сходу на Захід»
07 жовтня, 12:22

Після успішного весняного старту акції «Зі Сходу на Захід» (нагадаємо, «День» писав про неї у № 54 від 26 березня цього року), коли до Львова приїхало понад 1200 людей, ректор УКУ вирішив продовжити її ще на один рік. Щоправда, в оновленому форматі — Школи формування громадянського суспільства. Про це «Дню» повідомили в Українському Католицькому Університеті. «У молоді з різних міст є бажання відвідати Львів, познайомитися з місцевими громадськими активістами; з другого боку, є потреба у львів’ян познайомитися з людьми, які живуть в інших містах», — обгрунтовує потребу відновлення й оновлення акції керівник відділу рекрутингу і студентської кар’єри УКУ о. Павло Худ.

Формат Школи громадянського суспільства також включає в себе екскурсію містом, проте наголос ставитиметься на навчанні, майстер-класах, робочих зустрічах із активістами громадянського сектору. «Потрібно, щоб гості здобули досвід і змогли реалізовувати громадські проекти у своїх містах і селах», — говорить о. Павло, бо вважає, що замало побачити Львів, захопитися ним і... «поїхати з опущеними руками».

Планується, що Школа формування громадянського суспільства відбуватиметься раз на місяць, а не щотижня, і не матиме географічних обмежень. На доборі в Школу пріоритет отримують люди, які мають досвід роботи в громадській сфері. Важливо також, щоб студенти змогли чітко прописати свої потреби, зокрема — яких знань чи досвіду їм не вистачає. «Для нас не має значення, чи була людина у Львові, — говорить о. Павло Худ. — Важливо інше — чи готова вона реалізовувати підготовлений у Львові проект у себе вдома?».

Учасники, які приїдуть уже цього тижня, зустрічатимуться з директором Департаменту «Адміністрація міського голови» Андрієм Москаленком, який розкаже про формування культури громадської активності у Львові, також — з блогером, активістом, співзасновником проекту TheUkrainians Володимиром Бєгловим, а ще — з представником Молодіжної комісії УГКЦ Мирославом Паздерським, який розповість про запуск проекту «ДивенСвіт», та з керівником відділу молодіжної політики Управління молоді та спорту Львівської ОДА Андрієм Ковальським.

Більшість учасників, які приїдуть на Школу, зорієнтовані на допомогу фронту й облаштування переселенців, але найважливіше, щоб учасники починали замислюватися над тим, що буде після АТО, як розвиватиметься Україна після війни, тобто вчилися міркувати на перспективу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати