Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Юрій САМОЙЛЕНКО: «Опер СБУ має знати історію України»

19 червня, 10:35
ЮРІЙ САМОЙЛЕНКО

Днями відбулося чергове засідання Громадської ради при Службі безпеки України. «Це було виїзне засідання в Академії СБУ», — повідомив «День» глава Громадської ради при СБУ Юрій Самойленко. Провести засідання в навчальному закладі спецслужби — такий попередній план було затверджено раніше. Як бачимо, збори було проведено в Академії Служби безпеки.

Які питання порушували? За словами Юрія Самойленка, говорили про проблему підбору кадрів, соціальні питання, реформування Служби безпеки, виховання курсантів.

«Виховну роботу щодо курсантів не можна проводити у відриві від її реальної дійсності, — каже глава Громадської ради при СБУ. — Це вплив зовнішнього середовища на курсантів (телебачення, інтернет і таке ін.). До виховного процесу мають вноситися зміни, не повинно бути лише так, як трактують накази, які регламентують внутрішнє життя курсантів. Також розглядали соціальні питання, зокрема, забезпечення квартирами працівників СБУ. Уже підготовлено законопроект «Про службове житло». Від Громадської ради мені доручили підписати звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, щоб акцентувати увагу на соціальних питаннях військовослужбовців СБУ. Після цього ми обговорили ряд законопроектів, які стосуються реформування Служби безпеки».

Одне з головних питань — патріотичне виховання курсантів. Потреба ближче ознайомиться з даною проблематикою, власне, і спонукала членів Громадської ради провести виїзне засідання. «Ми ознайомилися з матеріальною базою закладу, були в історичному музеї Академії СБУ, оглянули сучасні класи з викладання іноземних мов, побували в сучасному тирі, де готуються курсанти — вивчають законодавчу базу і практичні навички володіння зброєю», — розповідає Юрій Самойленко.

«Ми заслухали працівників підрозділу, які займаються кадровими питаннями, — продовжує наш співбесідник. — Обговорили, як ми можемо посприяти щодо певних аспектів виховної роботи, у тому числі патріотичному вихованню. Зі свого боку ми запропонували більше елементів заохочення курсантів, які мають високі показники успішності. Це і подяки, і позачергові звільнення до міста (перший рік тут діє казармова система). Я також порушив питання про релігійний аспект. Хоч і проводиться певна робота в цьому напрямі, але духовному вихованню потрібно приділяти більше увагу».

«Лариса Івшина, головний редактор газети «День», запропонувала більше увагу приділяти історії з тим, щоб люди виходячи зі стін Академії СБУ, знали історію України, могли вільно дискутувати з цих питань з різними категоріями наших громадян, — говорить Юрій Самойленко. — Оскільки робота оперативного співробітника СБУ — це робота з людьми, опер має бути підготовлений з усіх питань, тим більше, коли сьогодні є суперечливі погляди на різні аспекти нашої історії. Природно, оперативник має знати дійсну картину. Тому члени Громадської ради при СБУ братимуть участь в спілкуванні з курсантами, відповідатимуть на запитання. У нас дуже компетентний склад, я думаю, ми надамо практичну допомогу в цій роботі».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати