Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Більше дій на захист Сенцова

«Сподіваюся, із цього ми зробимо гачок, яким витягнемо політв’язнів...» — Наталя Каплан
11 грудня, 17:42

Близько двох десятків активістів 11 грудня вийшли під представництво ЄС в Україні. Вони тримали плакати з портретами «заручників Кремля» та статтями із Загальної декларації прав людини, яку було ухвалено 70 років тому.

Подібні акції цими днями відбуваються в різних країнах. Найсвіжіші приклади — Белград та Оттава, раніше українська діаспора та небайдужі громадяни виходили на вулиці Парижа, Лондона, Вашингтона та інших міст.

Як повідомляє агентство «Укрінформ», 128 представників Союзу кінорежисерів Австрії та Австрійської асоціації режисерів підписали петицію з вимогою до федерального уряду своєї країни, яка зараз головує в ЄС, зробити все можливе задля визволення українського «в’язня Кремля» Олега Сенцова. Документ передано до Міністерства закордонних справ Австрії та інших міністерств, а також до відомств канцлера та президента країни.

Тим часом представники Федеральної служби виконання покарань РФ повідомили, що, попри інформацію про ураження внутрішніх органів, лікарі оцінили здоров’я Олега Сенцова як задовільне, тож його переведуть із медичної частини в камеру. Традиційно громадськість оцінює такі заяви дуже скептично.

Сестра в’язня Наталя Каплан, яка 12 грудня отримуватиме премію імені Сахарова замість нього, напередодні засідання Європарламенту в Страсбурзі побувала на засіданні Комітету з прав людини цієї організації. «Тут всі прекрасно знають про українських політв’язнів у РФ і Криму. І це перемога Олега, результат його голодування. Налаштовані рішуче, говорять без сумнівів, постійно порівнюють сучасну Росію та радянські репресії. Сподіваюся, із усього цього ми зробимо той гачок, яким витягнемо політв’язнів», — написала вона на своїй фейсбук-сторінці.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати