Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Громада стала на захист довкілля»

Понад 1500 звернень за рік — в уряді підбили підсумки роботи Екомапи сміттєзвалищ
12 вересня, 10:46

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зазначив, що більшість повідомлень, отриманих через сервіс, стосувалася стихійних сміттєзвалищ. Інформацію оприлюднили на сайті Мінекології. Нагадаємо, Екомапу сміттєзвалищ відомство запустило у вересні 2016 року.

«Понад 1500 українців поінформували нас про нелегальні сміттєзвалища та їхнє місцезнаходження. Були  випадки, коли громадяни повідомляли нам про легальні сміттєзвалища, про які нас вчасно не поінформувала місцева влада, — цитують Остапа Семерака на сайті Міністерства екології та природних ресурсів. — Дуже важливо, що громада підтримала цей сервіс і стала на захист довкілля. Тільки за цей рік під нашим контролем органи місцевого самоврядування ліквідували близько 40% таких сміттєзвалищ».

Найбільше сміттєзвалищ органи місцевого самоврядування ліквідували у Київській, Харківській, Миколаївській та Черкаській областях. Також Остап Семерак, посилаючись на показники інтерактивної мапи за кілька останніх місяців, зауважив, що місцева влада у різних регіонах поступово знижує темпи ліквідації сміттєзвалищ.

«Можливо, це сезонне явище. Проте сподіваюсь, що восени на місцях  закипить робота з ліквідації сміттєзвалищ, — наголосив міністр. — Закликаю українців активніше користуватися нашим сервісом і скачувати мобільні додатки, за допомогою яких можна оперативно надсилати фото до Мінприроди, не зважаючи на те, чи ви постійно мешкаєте у цій області, чи просто подорожуєте».

Електронний сервіс ecomapa.gov.ua містить інтерактивну мапу сміттєзвалищ України та мобільний додаток із функцією онлайн-сповіщення про виявлені сміттєзвалища. Як розповідають на сайті Мінекології, додати інформацію про сміттєзвалище може  будь-який громадянин України. Для цього треба зайти на сайт, зареєструватися і надіслати звернення. Крім цього, електронний сервіс має мобільний додаток на базі кількох програмних систем, що дозволяє кожному громадянину України сфотографувати будь-яке сміттєзвалище та надіслати фото на веб-портал відомства. Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором  та наноситься на карту. Мінекології, у свою чергу, надсилає отриману інформацію до органів місцевої влади з вимогою ліквідувати те чи інше сміттєзвалище. Кожен громадянин може бачити процес усунення порушень в оновлених статусах, передбачених додатками.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати