Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Нескорені» вирушають за перемогою

Уже 20 жовтня в австралійському Сіднеї починаються Invictus Games
17 жовтня, 12:16
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

У графіку змагань перші — велоперегони, що відбудуться 21 жовтня у Королівському ботанічному саду. Нагадаємо, «Ігри нескорених» заснував британський принц Гаррі, який сам має досвід військової служби. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та представники інших силових структур, котрі дістали травми або хвороби під час або внаслідок виконання службових обов’язків. Міжнародні змагання проходять у різних країнах, вперше — 2014-го в Лондоні. Україна долучається до Invictus Games вдруге.

У День захисника України Президент Петро ПОРОШЕНКО відвідав місце розташування національної збірної. Цікаво, що, як повідомляє сайт Адміністрації Президента, Петро Порошенко і спортсмени-ветерани обговорили можливість проведення в Києві найближчих після Австралії «Ігор нескорених».

«У нас є для цього абсолютна більшість умов. Рівень вашого виступу дає нам серйозні амбіції для заявки. Переконаний, що це буде абсолютно реально. За це просто треба поборотися», — цитують Петра Порошенка на сайті АП. Також глава держави зазначив, що говорив про таку можливість із принцом Гаррі.

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ теж привітала національну збірну — під час урочистостей з нагоди від’їзду команди. «Ви люди, на яких рівняються не тільки ваші побратими, а й вся Україна» — цитує Іванну Климпуш-Цинцадзе служба віце-прем’єр-міністра.

За словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, розвиваючи ці змагання в Україні, серед іншого, уряд ставив собі за мету запровадити системні програми спортивної реабілітації для всіх військовослужбовців і ветеранів у країні. Сьогодні такі проекти розвиваються зусиллями держави та громадськості, і, наголосила віце-прем’єр-міністр, важливо, що більшість таких проектів започатковані саме учасниками «Ігор нескорених».

Ввечері 16 жовтня — відліт національної збірної до Австралії. Змагання триватимуть до 27 жовтня. Україну представлятимуть 15 спортсменів, які змагатимуться в шести видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе.

Торік перший виступ українських спортсменів на «Іграх нескорених», що проводили в Торонто, визнали дуже успішним. Як нагадують на сайті Адміністрації Президента, тоді загалом було 550 учасників, і українські спортсмени здобули вісім золотих, три срібних і три бронзові нагороди.

Влітку «День» побував на тренуванні національної збірної, що вирушає на Invictus Games (матеріал «Усі їдуть до Сіднея за перемогою», 15 серпня ц. р.). Тоді капітан команди Сергій ІЛЬНИЦЬКИЙ запевняв: «Ми розуміємо, що насамперед завдання «Ігор нескорених» — реабілітація бійців, які отримали поранення, інвалідність, різні ушкодження під час бойових дій. Втім, кожен налаштований тільки на перемогу».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати