Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Що більше КПВВ – то менше корупції»

Сьогодні відкривають перший на Луганщині автомобільний пункт пропуску «Золоте»
31 березня, 11:58
ФОТО З АРХІВУ «Дня»

Очікується, що пропускна спроможність пункту сягатиме півтори тисячі автомобілів і понад п’ять тисяч осіб щодня. Контрольний пункт в’їзду-виїзду у Золотому облаштовано будівлями для прикордонників та фіскальної служби, є тротуари для пішого проходу, туалети, інформаційні стенди, повідомляє сайт Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Відкрити КПВВ планувалося ще у першій половині березня, але через обстріли бойовиків будівельні роботи затягнулися.

Олександр ГОРБАТКО, головний координатор громадської організації «Донбас SOS»:

— Після відкриття очікуємо, що розвантажиться КПВВ «Зайцеве», коридор Горлівка — Артемівськ. Також жителі Луганська зможуть добиратися на підконтрольні Україні території не через РФ. Сьогодні через Росію їздить багато людей, бо це ближче і швидше. Але головне те, що КПВВ «Золоте» — ще одна ниточка, яка пов’язує підконтрольні і непідконтрольні території. Це дозволить людям відновити родинні зв’язки, бо останнім часом усі блокпости дуже завантажені, і чимало громадян не наважуються кудись виїжджати.

Загалом ситуація на блокпостах мінлива і доволі складна. Щоб перетнути лінію розмежування, доведеться витратити день. Квітнуть усілякі пільгові черги, інші речі, які не дозволяють справедливо пересуватися. Деякі люди за гроші займають чергу для інших.

Що більше пунктів пропусків — то краще. Тим менше буде корупції на блокпостах, бо зникне потреба платити за швидкий перетин лінії розмежування. Але треба враховувати, що через населені пункти, де розташовуватимуть пункти пропуску, їхатиме багато людей з непідконтрольних територій. Відповідно, треба створювати умови, щоб вони могли отримати там певні адміністративні послуги, лікування тощо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати