Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Сумах знайомляться з формулою безпеки НАТО

Місто першим після Києва представило тематичну виставку
19 грудня, 18:51
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Виставка присвячена 20-річчю від дня підписання Хартії про особливе партнерство між Україною та Організацією Північно-Атлантичного договору і має назву «Україна — НАТО: формула безпеки». Експозиція створена за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Міністерства інформаційної політики України та Українського кризового медіацентру.

У відкритті виставки взяли участь директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора МАРОНКОВА та голова Сумської обласної державної адміністрації Микола КЛОЧКО.

Пані Барбора провела екскурсію для всіх охочих, більшістю з яких були сумські студенти. Історія НАТО як організації; передумови та факти підтримки з боку НАТО українських бійців; Програма НАТО «Наука заради миру і безпеки»; експозиція «Герої України — учасники Місії НАТО»; аптечки, зібрані відповідно до стандартів НАТО — з цією та не тільки інформацією зможуть ознайомитися відвідувачі виставки, нової для Сум.

«Ми прагнемо донести ключові цінності НАТО до найширшої аудиторії, ознайомити людей з практичними особливостями роботи організації. Але основне — розвіяти численні міфи щодо НАТО, котрі досі існують в українському суспільстві, розповісти, як і чому НАТО відповідає на виклики безпеки в Україні та світі», — говорить Барбора Маронкова.

«Попри те, що Сумська область історично межує з РФ — територією країни-агресора, настрої людей у нас проєвропейські, — зазначає голова Сумської ОДА Микола Клочко. —  За підрахунками соціологів, 69% мешканців Сумщини підтримують вступ України до ЄС, 60% мешканців — підтримують вступ України до НАТО. І це при тому, що ми є північно-східним регіоном України. Вдячний за організацію такої виставки, яка допомагає розповісти, що євровибір для України є єдиноправильним, а вступ до НАТО виважений і виправданий, його вже зробили інші країни, які раніше входили до СРСР». 

Відвідати виставку в конгрес-центрі Сумського державного університету за адресою: вул. Покровська, 2, можна буде до 22 грудня включно, потім — у бібліотеці СумДУ за адресою: вул. Римського-Корсакова, 2.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати