Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

13 грудня, 00:00

Оновлено склад Ради підприємців

Уряд затвердив новий склад Ради підприємців при Кабінеті Міністрів, збільшивши її від 42 до 81 особи. При цьому практично всі члени колишньої Ради зберегли свої місця. Головою Ради залишилася народний депутат України Ксенія Ляпіна. До складу Ради введено, зокрема, голову корпорації «Укрбудматеріали» Анатолія Безуха, президента «Київстар GSM» Ігоря Литовченка, голову правління АТ «УкрСат» Бориса Непомящого, віце-президента консорціуму «Індустріальна група» Олександра Пилипенка. Крім того, до складу Ради введено керівників СОВАТ, Асоціації фахівців із питань нерухомості України, Ліги виробників харчових продуктів, «Київської банківської спілки», Української асоціації рибопромисловців, Української аграрної конфедерації, професійної спілки таксистів та інших об’єднань. До Ради також увійшли її екс-голова, голова громадської організації «Нова епоха» Дмитро Швець.

Банк хоче стати ощадним

Укрпромбанк має намір набути статусу ощадного банку. «Укрпромбанк свідомо і планомірно готується до зміни свого статусу відповідно до прийнятої стратегії розвитку банку на 2006—2008 рік. Статус ощадного дозволить Укрпромбанку не обмежуватися 50% коштів фізичних осіб у структурі капіталу банку. Це означає, що ми зможемо залучати до обслуговування більшу кількість клієнтів — фізичних осіб, залишаючись при цьому універсальним банком», — вважає голова правління банку Олександр Солтус. За його словами, експансія іноземних банків, орієнтованих, насамперед, на обслуговування населення України, поставила перед вітчизняними банками завдання з підвищення своєї конкурентоспроможності. Банкір вважає, що в цій ситуації в найкращому становищі серед вітчизняних банків опиняться комерційні банки зі статусом ощадних, оскільки у них уже налагоджена система комплексного обслуговування фізичних осіб.

Фірмовий стиль — європейський

ТОВ «Торговый дом «Евросеть», що є власником найбільшої мережі салонів зв’язку в РФ, придбало донецьку мережу «Мобілка», яка включає 39 салонів зв’язку, розташованих у Донецьку та Донецькій області. Унаслідок цієї операції «Евросеть» стає провідним гравцем на ринку Донбасу, що контролює в загалом 46 торгових точок регіону. «Евросеть» не збирається зберігати бренд «Мобілка», тому планується, що технологія продажу, внутрішній документообіг і фірмовий стиль салонів будуть приведені до стандартів компанії. Як зазначила в.о. керівника філією «Евросети» «Восточная Европа» Ольга Гущина, переобладнання торгових точок здійснюється поетапно, в єдиному форматі «Евросети» всі салони працюватимуть вже до кінця поточного року. «Нам цікаві торгові мережі, які мають вигідне географічне положення і вже користуються популярністю серед споживачів», — відзначила О. Гущина.

Партнерство на ринку металопродукції

ТОВ «Торговий дім «Запоріжсталь» та російська металоторгова компанія ДіПОС підписали контракт на поставку металопродукції до Росії у 2006 році. У його рамках на російському ринку планується реалізувати понад 250 тис. тонн виробленої в Україні металопродукції. Вибір ТОВ «ТД «Запоріжсталь» зумовлений тим, що компанія ДіПОС є одним із найбільших постачальників металопрокату в Росії, який володіє добре обладнаними сервісними металоцентрами у дев’яти регіонах Росії, виробничими цехами та автопарком. «Торговому дому «Запоріжсталь» належить 25-відсотковий пакет акцій ВАТ «Запоріжсталь», яке випускає гарячекатаний і холоднокатаний лист завтовшки 0,5—7,0 мм із вуглецевих, низьколегованих, легованих та неіржавіючих сталей. Близько 70% продукції комбінату експортується до більш ніж 70 країн світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати