Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У контексті економічної реконструкції України

У Києві зустрінуться представників ділових кіл Польщі та України
07 липня, 12:37

Завтра, 8 липня, у столиці розпочне роботу офіс польської спілки підприємців і роботодавців ZPP, який налагоджуватиме та координуватиме співпрацю  між польським та українським бізнесом, сприятиме відкриттю представництв компаній в обох державах. Невдовзі такий офіс запрацює й у Варшаві, про що, як повідомляють у Львівській обласні раді, розповів президент спілки підприємців і роботодавців Польщі ZPP Цезарі Казьмерчак – на конференції «Європа-Польща-Україна: відбудуймо разом».

Зустріч представників ділових кіл Польщі та України відбулася вчора, 6 липня, у Львові. Ішлося про те, як польський бізнес може допомогти українському бізнесу вистояти і перемогти і як польські партнери у перспективі зможуть сприяти економічному відновленню України. Ділове співробітництво слід використовувати для економічної реконструкції України, відновлення інфраструктури, покращення логістичних зв’язків з Європою та підтримки підприємництва. 

«Польща вірить у позитивне майбутнє України, – цитує  пресслужба ЛОР Генерального консула Польщі у Львові Елізу Дзвонкевіч. –  Перемога України для нас – дуже важлива. Важкий період війни  зблизив наші народи. Головне політичне завдання – збудувати потужні відносини як основу майбутнього міцного союзу наших держав. Участь бізнесу у цьому процесі – велика, а успіх залежить від активності ділових людей. Разом ми побудуємо стійкий союз економічно та політично сильних держав. Для цього ми тут сьогодні разом з вами». 

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод акцентував на можливостях та потребах в контексті економічної реконструкції України. Зокрема, зазначив, що органи місцевого самоврядування Львівщини готові всіляко сприяти інвесторам. Йдеться про можливості виділення ділянок під бізнес, підведення інфраструктури та повноцінний супровід на усіх етапах становлення бізнесу. 

«Львівська область є логістичним центром, гуманітарним хабом і територією, у яку європейцям варто інвестувати з огляду на перспективу. Запрошуємо інвесторів у 9 індустріальних парків, які створені на Львівщині, і ми їх продовжуємо розвивати. На жаль, зараз українські морські порти заблоковані, і це означає, що експорт та імпорт продукції відбуватиметься через митні переходи нашої області. Останнім часом ми на 40% збільшили потужності пункту переходу кордону «Краківець-Корчова». Ведуться й роботи у напрямі переходу кордону у Нижанковичах», – розповів Юрій Холод. 

Учасники заходу також зазначали, що необхідно вести постійний діалог, знижувати мито на експорт продукції, сприяти входженню українських фірм на ринки ЄС.
Польські компанії мають доступ до кредитів Європейського Союзу і готові шукати партнерів в економічному середовищі України, щоб творити нові спільні проєкти. Перспективними для співпраці є, зокрема, сфери будівництва, транспорту, оборонна та фармакологічна галузі. 

Співорганізатори конференції «Європа-Польща-Україна: відбудуймо разом» – спілка підприємців і роботодавців Польщі ZPP, Спілка українських підприємців, Європейська Бізнес Асоціація, Торгово-промислова палата України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати