Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Жінка із внутрішнім стрижнем і вогнем у очах»

Першим гостем ювілейної XV Літньої школи журналістики «Дня» стала Катерина Степанкова, актриса, режисер і волонтер
04 липня, 18:53

Режисерка поділилася таємницями свого творчого зростання, особливостями роботи як актриси, так і режисера, складнощами у волонтерської діяльності (Катерина Степанкова та Ада Роговцева — одні з перших почали виступати перед бійцями АТО і для місцевих жителів, які пройшли окупацію, або живуть у прифронтовій зоні, словом і ділом допомагають пораненим військовим). Про враження від зустрічі із перших вуст від наших літньошколярів:

Олександр САВЧЕНКО, старший лейтенант Збройних сил України:

— Катерина Костянтинівна з першої миті вражає своєю щирістю, відкритістю, потужною енергетикою, що одразу передається на всіх оточуючих. Її внесок у суспільство є неоціненним, зокрема, особливо важливими і актуальними є підтримка і виступи, які їхня творча команда організовує і проводить для людей на сході України, в часи коли це так необхідно. І хоча пані Катерина не вважає це волонтерством, а «нормальною свідомою позицією будь-якого громадянина», так хочеться, щоб з таких людей, як Степанкова і Роговцева, брали приклад митці.

Марія ГОРШКОВА, Хмельницький національний університет:

— Жінка із внутрішнім стрижнем і вогнем у очах. Катерина Костянтинівна з перших хвилин виявилась надзвичайно щирою і відкритою особистістю. Коли почала говорити, то захопила з першого слова. Мені здалось, що Степанкова дуже виважена, відповідальна, патріотична і прискіплива до себе і до нашого суспільства. «Незірковості» вона завдячує своєму брату Костянтину (Світла йому пам’ять!)... Зростаючи у акторському середовищі, вона з дитинства була частиною українського театру. Україноцентричність батьківського будинку уже у старшому віці допомогли акторці розмежовувати те, що «добре» і те, що «погано». Дуже щиро Катерина Костянтинівна побажала нам щасливої долі, бо ж тим, хто бореться не завжди просто...

Віталій КУДИРКО, Львівський національний університет ім. І. Франка:

«У Бога немає інших рук, ніж ваші» - наскрізна фраза розмови з Катериною Степанковою, що мотивує виконувати більше і не стояти осторонь позиції. Безхарактерність може вбити у вас людину!

Богдана КАПІЦА, Острозька академія:

- Я задоволена, що першу нашу зустріч організували саме з культурним діячем. Сьогодні я побачила нову Катерину Степанкову – не акторку на сцені, а особистість із унікальними життєвими поглядами. Сподіваюся: наступні зустрічі будуть такими ж цікавими насиченими.

P.S. Коли зустріч закінчилася, Катерина Степанкова зізналася, що дуже хвилювалася, бо для неї велика честь бути гостею «Дня». Нашу газету вона вважає кращою, і яка для їхньої творчої родини є орієнтиром у величезному потоці ЗМІ. «Прекрасні ростуть молоді журналісти — у них такі світлі очі, такі розумні діти, а тому все у нашій країні буде добре!» — наголосила Катерина Степанкова.

Літня школа журналістики відбувається за підтримки Центру інформації та документації НАТО. Гарний старт — половина справи, тож вперед до нових звершень, любі школярі!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати