Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Діти про Донбас без штампів

24 і 25 квітня в Житомирі розпочнеться гастрольний тур «Листів незнайомому другу з Нью-Йорка»
24 квітня, 11:32
ФОТО ОЛЕКСАНДРА ПОПЕНКО

Нагадаємо, Всеукраїнський соціальний проект «Листи» започаткований режисером і драматургом Ольгою Данилюк та дитячим театральним колективом прифронтового селища Новгородського Донецької області. 

Вперше мультимедійна вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» була представлена в грудні 2017 року в «Мистецькому Арсеналі», а у кінці квітня розпочнеться всеукраїнський гастрольний тур містами України.

«Наш проект почався з болісної теми — життя у прифронтовій зоні.  Цей проект відповідь на питання, чому звідти не виїхали люди, як вони переживають такий складний час, не втрачаючи  при цьому віри у майбутнє України», — цитує О. Данилюк i-pro.kiev.ua. Мета проекту розказати історію про Донбас без штампів. У назві проекту закладена певна інтрига, адже селище Новгородське до 1951 року мало назву Нью-Йорк і була віднайдена форма виразу — листи незнайомому другу, якому писали діти про свої враження і відчуття.

Як повідомила Ольга  Данилюк, під час роботи над виставою народився жанр, який назвали інтерактивною документалістикою. Вистава поєднує живе спілкування з безпосередньою участю глядача. Канва цієї вистави — документалізм, голоси людей, тексти абсолютно некореговані, не переписані —  живий голос цього східного регіону.

Вистава-променад «Листи незнайомому другу з Нью-Йорка» відбудуться у  містах Житомир (24—25 квітня), Одеса (28—29 квітня), Дніпро (3—4 травня) та Харків (7—8 травня).

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати