Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гроші і кохання

15, 16 жовтня у Київському театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра відбудеться прем’єра «Безприданниця. Версія» за О. Островським
11 жовтня, 11:40
ДУЕТ ЛАРИСИ ОГУДАЛОВОЇ ТА СЕРГІЯ ПАРАТОВА У ПРЕМ’ЄРНОМУ СКЛАДІ ВИКОНАЮТЬ АННА ТОПЧІЙ ТА АНДРІЙ САМІНІН / ФОТО ЄВГЕНА ЧЕКАЛІНА

Історію про бідну наречену, відчайдушне кохання і гроші з драматичною розв’язкою та відомою фінальною реплікою — «Так не діставайся ж ти нікому!» — багаторазово з успіхом ставили на сцені та було тричі екранізовано.

Серед численних п’єс Островського саме «Безприданниця» («ювілейна», сорокова) посідає особливе місце. Її солідна сценічна історія вирізняється чисельними режисерськими інтерпретаціями — кожна епоха народжувала свою трактовку тексту, своїх Ларису, Карандишева, Паратова. І, зважаючи на назву лівобережної прем’єри — «Безприданниця. Версія», — режисер Тамара Трунова також пропонує свій погляд, власну версію історії юної Лариси Огудалової та цинічного світу, що спокушений грошима, де все продається і купується, де всі торгують чим можуть: кораблями, лісом, своєю красою, талантом, донькою... де шляхетності у вчинках ніякої, де навіть кохану дівчину можна розіграти, як пароплав, в «орлянку».

П’єса О.Островського прочитана режисером у гострому жанрі трагіфарсу.

Дует Лариси Огудалової та Сергія Паратова у прем’єрному складі виконають Анна Топчій та Андрій Самінін. Безталанного Карандишева зіграє нещодавно прийнятий до складу трупи молодий актор Юрій Радіонов. Серед інших виконавців — Анатолій Ященко (Кнуров), Андрій Ісаєнко (Возжеватов) та Леся Самаєва (прагматична Харита Ігнатьєвна, мати Лариси).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати