Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Кіборги» летять у Бельгію

13 березня, 10:58
ФОТО З САЙТА KINOAFISHA.UA

19 березня у Брюсселі, за участі та під патронатом міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, відбудеться прем’єрний показ художнього фільму українського режисера Ахтема Сеїтаблаєва, повідомляє Укрінформ.

Подивитись стрічку планують депутати Європарламенту, зокрема голова делегації ЄП до комітету парламентської асоціації ЄС — Україна Даріуш Розаті, інші європейські політики, дипломати, численні представники української громади в Бельгії, а також пересічним європейцям, яким не байдужа доля України.

Події картини, яка знята за сценарієм Наталії Ворожбит, розгортаються у вересні 2014 року. Чотири місяці триває оборона Донецького аеропорту імені Сергія Прокофьєва. Саме у цей час у ЗМІ стає загальновживаним слово «кіборг» по відношенню до захисників аеропорту. На бойове чергування прибувають шестеро добровольців, які пробудуть тут довгих два тижні... Військова драма «Кіборги» заснована на реальних подіях — кожен із зображених героїв має свого прототипа. Під час зйомок режисера А.Сеїтаблаєва консультував Кирило Недря, викладач Дніпровського університету внутрішніх справ. Він особисто брав участь в обороні Донецького аеропорту, і покинув його тільки після контузії...

Фільм «Кіборги» став абсолютним українським рекордсменом у вітчизняному прокаті за весь період незалежності України. Про це повідомив голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко на брифінгу. Нагадаємо, картину «Кіборги» Міністерство інформаційної політики спільно з МЗС України та українською парламентською делегацією планують показувати в більшості європейських столиць.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати