Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Мати все»!

Вийшов четвертий роман найтиражованішої української письменниці Люко Дашвар
08 вересня, 00:00

Книжка має назву «Мати все». Роман вийшов друком у харківському видавництві «Клуб сімейного дозвілля». Перший наклад твору склав небачену цифру для сучасної української літератури — 15 тисяч екземплярів.

Люко Дашвар розповідає історію про професорську доньку, яка мала все: турботливу маму, коханого чоловіка, гарну квартиру, вдосталь грошей — тобто всі ознаки ідеального життя. Але, як то кажуть, і «багаті теж плачуть». Родинну «ідилію» мати збудувала на брехні... Назва «Мати все», як і назви усіх книжок Дашвар, засновані на грі слів і мають неперевершену властивість з ювелірною точністю передавати прихований у сюжетні лінії зміст. В основу роману письменниця поклала реальну життєву історію, яку колись побачила на одеському пляжі й у якій, переконана письменниця, багато людей побачать своє особисте невигадане життя.

Передмову до роману написала популярна телеведуча Ольга Герасим’юк, яка зізнається, що «проковтнула» «Мати все» за одну ніч, та емоційно додала: «Ось, прочитайте самі. Ось побачите за одну ніч. Буде боляче, бридко, солодко й дуже добре! І ви можете не зізнаватися, що це про вас». А головний редактор видавництва «Клуб сімейного дозвілля» Світлана Скляр додає: «Роман Люко Дашвар — це нова оповідь про нас, українських жінок, про кохання, втрати і зради, про бажання мати все і наслідки цього бажання. Авторці вдається зазирнути в душі читачів, змусити глибоко відчувати, переживати — не залишатися байдужими. Мабуть, за це читачі люблять її твори й голосують за них красномовніше за будь-яких експертів — грошима з власних кишень».

Учора в Києві відбулася перша презентація роману в Укрінформі, а 17 вересня за програмою Форуму видавців з ним познайомляться львів’яни та гості міста і книжкового ярмарку.

ДОВIДКА «Дня»

Письменниця і сценаристка Люко Дашвар (Ірина Чернова) свій перший роман назвала «Село не люди», за який стала лауреатом премії конкурсу «Коронація слова-2007». Наступний роман «Молоко з кров’ю» виявився дипломантом премії «Коронація слова-2008» і переможцем конкурсу «Книжка року Бі-Бі-Сі-2008». Загальний наклад книжок письменниці, які друкуються у видавництві «Клуб сімейного дозвілля», становить близько 110 тисяч примірників.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати