Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

25–26 червня у Києві — «Країна Мрій»

24 червня, 00:00
ПІДРОСТАЮЧЕ ПОКОЛІННЯ «КРАЇНИ МРІЙ» / ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Цими вихідними на столичному Співочому полі увосьме відбудеться «Країна Мрій». Треба сказати, що в Україні через зміну політичної кон’юктури та економічні обставини не багато заходів відзначаються стабільністю. А ще — високим рівнем. Очевидно, Олег Скрипка зі своїми ініціативами, зокрема, «Країною Мрій» запровадили моду на етно. У музиці, дизайні (згадаймо розмаїту Алею майстрів) та одязі.

— Започаткувати подію справді значно простіше, аніж достойно продовжувати її в подальшому. Стабільність — це вже зовсім інші енергії, це зрілість, — сказав у своєму недавньому інтерв’ю «Дню» лідер «ВВ». — Окрім традиційних сцен, алеї майстрів, книжкових яток, цього року я вперше запрошую до наших лав дизайнерів, які працюють з етно-модою. Насправді фешн-рух в Україні доволі потужний, більшою мірою це пов’язано із тим природнім, вродженим смаком, що притаманний українцям.

Сам Олег виступатиме із гуртом «Забава» — виконуватимуть український довоєнний джаз, зокрема, пісні Богдана Веселовського. Вони увійшли до нещодавно презентованого головним «вевешником» альбому «Жоржина». Також відомо, що співатиме «Тартак» разом з «Астартою». Із Чернівців приїде гурт «Самата», який до 25-річчя «ВВ» зробив власне аранжування на їхні пісні. Будуть чимало закордонних виконавців: Осиміра (Білорусь), Ят-ха (Республіка Тива), Hazmat Modine (CША), De Temps Antan (Канада)...

— Щороку в країні проводиться певна кількість фестивалів, — підсумовує музичний оглядач Юрко ЗЕЛЕНИЙ. — Одні зникають, нові з’являються. На тому тлі «Країна Мрій» залишається одним з провідних. По-перше, організатори намагаються привезти цікавих іноземних музикантів, яких український глядач/слухач не побачить/не почує деінде. По-друге, world music, тобто, музика народів світу, (подія витримана у цьому жанрі) — дуже популярний пласт культури на Заході. А в нас, по суті, мало хто його розвиває. З крупних «гравців» — це «Країна Мрій».

— В Європі налічується до п’яти сотень фестів, — продовжує він. — Десь двадцять — настільки відомі та потужні, що збирають до кілька сот тисяч відвідувачів. Наприклад, Sziget (Угорщина) чи Przystaneck Woodstock (Польща). Тож хочеться, щоби «Країна Мрій» розширювала свою експансію всередині держави і далеко за її межами. Досвід показує, що поки що культурні ініціативи і спорт найвдаліше просувають Україну в Європу.

Деталі на сайті www.krainamriy.com. Про літературну частину події — на сторінці «Українці — читайте!».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати