Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чи виживе студія "TV Табачук"?

01 серпня, 00:00

Одна з перших незалежних телекомпаній України "TV Табачук" знову переживає труднощі з виплатою зарплати працівникам

Власне, труднощі у "TV Табачук" виникли ще минулої осені, коли у зв'язку з відомим перерозподілом ефіру, телекомпанія - не зі своєї волі - залишила канал УТ-3, поступившись місцем іншій програмі новин.

Перенесення мовлення з центрального каналу на 7-й і 30-й викликав різкий відплив реклами. Студія почала задихатися без грошей, почалися затримки у виплаті зарплати. У січні справа дійшла до страйку, багато працівників залишили студію.

Усі ці перипетії не могли не позначитися на рівні передач "TV Табачук" і, природно, на її рейтингу, тим більше, що в ефірі України з'явилися набагато сильніші програми новин: ТСН, "Вікна", "Інтервісті".

А напередодні цих подій керівництво телестудії влаштувало грандіозний капітальний ремонт у будівлі на Дігтярівській вулиці, куди "TV Табачук" мало намір переїхати з тісної комунальної квартири по вулиці Б. Хмельницького. Попри всі фінансові складності, ремонт продовжувався, і на початку квітня частина відремонтованого у євростилі поверху була явлена журналістам. Із занедбаного НДІ з квадратно-гніздовим плануванням поверх перетворився на в лабіринт шикарних офісів, апаратних, студій і концертних залів. Значна частина приміщень, щоправда, стояла ще в лісах, уособлюючи грандіозність намірів.

Цей студійний комплекс планувався як основний при формуванні майбутнього закритого акціонерного товариства "ГУРТ" - громадського українського радіо і телебачення, проекту, висунутого групою організацій і окремих осіб.

Однак у травні знову виникли проблеми з фінансами, і ремонт довелося призупинити. Залишившись без зарплати, телевізійники, народ нетерплячий і дефіцитний, знову почали розбігатися. У колективі виникли конфлікти.

Який же нинішній стан у "TV Табачук"? За словами головного редактора студії, Олександра Миколайовича Чабанова, нині має місце певна затримка у виплаті зарплати, але керівництво сподівається подолати проблему найближчим часом. На роботі позначається і неповне підключення апаратури і незавершений переїзд на нове місце.

Особливі сподівання покладаються на ухвалення Верховною Радою рішення про ГУРТ (що, втім, можливо буде не раніше ніж восени) і на повернення телестудії на один з центральних каналів, що дасть їй можливість підзаробити на рекламі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати