Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День народження бургера

27 липня, 14:31

27 липня 1900 року було продано перший в світі гамбургер. Ідея вкласти традиційний німецький біфштекс у круглу булочку належить американцю Луї Лессінгу, предки якого походили з німецького міста Гамбург. До біфштексу та булочки він також додав соус та листочок салату, що з тих пір вважається класичним рецептом.

Поступово гастрономічна новинка витісняла звичні хот-доги  та піцу, але знадобилося майже 30 років, щоб гамбургер посів місце найпопулярнішої страви США. У той час саме формувалася філософія фаст-фуду. А з відкриттям першої мережі закладів, де бургер був головною стравою меню, він уособив собою основні принципи цієї філософії — швидко до недорого.

З тих пір фаст-фуд піддавався і критиці, і змінам. Гамбургери також змінювалися та еволюціонували, опиняючись і на прилавках зі стріт-фудом і на столиках ресторанів.

 Кількість рецептів гамбургерів давно не піддається підрахунку. Така різноманітність може задовільнити кожного, від вибагливого гурмана до вегетаріанця. Тож недаремно бургер є найвідомішим гастрономічним символом культури США.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати