Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

День захисту дитинчати гренландського тюленя

14 березня, 19:06

За ініціативи IFAW (Міжнародного Фонду Захисту Тварин), 15 березня обрано Днем захисту дитинчати гренландського тюленя, відомого у нас як «бельок». Це день просвітництва та активізму задля припинення жорстоких вбивств. Самка гренландського тюленя виношує дитинча протягом довгих 11 місяців. І лише на декілька тижнів вона піднімається на кригу з води, щоб народити та вигодувати дитя. Поки тюленятко годується лише молоком, воно лишається білосніжним та пухнастим. І саме через це десятки тисяч тюленят гинуть від металевих палиць мисливців. Вони стають об’єктом полювання саме через хутро, тож вбивства беззахисних дитинчат стають ще цинічнішими, зважаючи, що їхні смерті є результатом лишень «модних віянь».

Ще не так давно хутро тюленяти можна було легально продати або придбати у більшості країн світу, а комерційне полювання на них було цілком легальним. Власне, з протесту проти комерційних вбивств тюленят у Канаді й почалася історія Дня захисту. Невелика группа активістів, завдяки акціям протесу 15 березня, врешті досягла мети — полювання на тюленят на узбережжі Канади було визнано незаконним. До активістів щороку приєднувалося усе більше людей по всьому світу, що також дало свої плоди — імпорт і продаж хутра туленяти заборонено у США, Мексиці та більшості країн Європи. І навіть носіння виробів із цього хутра вже стало ознакою дурного тону.

Гренландські тюлені не живуть в Україні, але жорстокість не має меж. Тому до акцій протесту та просвітництва може приєднатися кожен, хто вважає моду недостатньою причиною для вбивства безневинної тварини.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати