Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фестиваль Туррону

17 листопада, 14:05

Щорічно у середині листопада місто Кремона, що у Італїї, наповнюється надзвичайною кількістю любителів солодкого з усіх куточків як самої країни, так і світу. Приводом для цього є фестиваль Туррону — традиційного італійського смаколика, приготованого на основі меду, яєчних білків та горішків.

Кремона вважається «столицею туррона», тож не дивно, що саме вона запрошує гостей на свято. Цікавим фактом, який додає ваги статусу «столиці», є те, що саме тут восени 1441 року туррон було подано до весільного столу герцогині Б’янки Маріїї Вісконті та герцога Франческо Сфорца. Так туррон отримав звання «королівського смаколика».

У пам’ять про цю подію кремонці влаштовують під час фестивалю театралізоване історичне шестя та тематичні спектаклі. Також подія не минає без скрипальских концертів, майстер-класів з приготування туррону та ще безлічі активностей. Проте цетральною подією лишається дегустація туррону, адже на фестивалі можна спробувати як місцеві, так й іноземні солодощі, та відчути на смак усе розномаїття рецептів туррону.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати