Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Мистецтво запускати літачки

26 травня, 13:37

У роки навчання в старших класах ми зі шкільними подругами мали одну цікаву традицію — запускати паперові літачки. Але літачки не прості — їх ми робили із власних щоденників і зошитів. «Запуск» відбувався останніми днями травня, коли навчання підходило до завершення і нам кортіло якомога скоріше розпрощатися з набридлими стосами зошитів та всім «багажем» оцінок. Для цього ми йшли у спеціальне місце — чотирнадцятиповерхівку неподалік школи, в якій тоді ще не було прискіпливої консьєржки. Тож можна було легко піднятися на спільний балкон останнього поверху й відпустити спогади про навчальний рік у нагріте передлітнє повітря. Щоразу це булі веселі та незабутні враження, які мені приємно згадувати й тепер...

Тож цікаво дізнатися, що не лише ми мали травневе паперове летовище, адже 26 травня — Національний день паперових літачків у США. І хоч свято не має офіційного статусу, його відзначають тисячі любителів однієї з найбільш простих і доступних іграшок у світі.

Це й не дивно! Бо що може бути веселіше, ніж розпатрати якийсь зошит, скласти літачок і, мружачись від сонячних променів, спостерігати, як він злітає і планерує в повітрі при найлегшому вітерцеві?..

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати