Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Повернення українського ТБ на схід – головний пріоритет»

На горі Карачун під Слов’янськом почали відновлювати телевежу
19 серпня, 12:26
ФОТО РЕЙТЕР

На горі Карачун під Слов’янськом Донецької області ведуться роботи з відновлення фундаменту для телевежі, знищеної бойовиками. Нагадаємо, 17 квітня 2014 року група озброєних осіб здійснила захоплення будівлі Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення України, який базувався на Карачуні. Після того зловмисники відключили трансляцію всіх українських телевізійних каналів у регіоні, замість яких налагодили мовлення російського ТБ. Через кілька днів вежа перейшла під контроль українських військових, які тримали там оборону до визволення Краматорська. 1 липня 2014 року, в результаті боїв, вежа була повністю зруйнована. Бойовики цілеспрямовано «били» в координати телевежі.

Розмови про її відновлення — як стратегічне завдання з повернення українського мовлення на схід країни, ведуть давно. Однак за два роки телевежа так і не запрацювала. Під час урочистих заходів з нагоди другої річниці визволення Слов’янська Президент України Петро Порошенко доручив відновити протягом двох місяців телевежу на Карачуні.

«На сьогодні завершено етап будівництва невисотних робіт. Вже поставили три секції — так звану «нулеву» та дві перши, що складає 14 метрів, — розповів «Дню» про хід будівництва керівник Антикризового медіацентру Сергій Попов, який ретельно стежить за відновленням телемовлення на сході. — Ці роботи виконала місцева підрядна організація з Краматорська. Прийшов спеціальний стотонний кран, який будуватиме вежу далі. Всі секції є, матеріали доставлено. Розпочалася робота зі спорудження. Припускаю, що роботи до 5 вересня, як того вимагають у столиці, точно не завершаться. Мій оптимістичний прогноз —  початок жовтня. Одночасно з цим будівництвом Концерн РРТ проводить роботу зі спорудження безпосередньо ефірної студії, з якої буде йти трансляція сигнлагу. Передавачі, які ми отримали від європейських партнерів підключено. Живлення також подано. Ці роботи завершуються. Я переконаний, що відновлення українського мовлення на сході має бути головним пріоритетом для країни».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати