Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ТОП-100 знімків – чотири з Донбасу

Американський журнал TIME представив найкращі фотографії 2015 року
11 грудня, 12:01
НА ФОТО — КІМНАТА ІЗ ОБСТРІЛЯНОГО ДИТСАДКА БІЛЯ ДЕБАЛЬЦЕВОГО. 22 СІЧНЯ 2015. АВТОР — АНАСТАСІЯ ВЛАСОВА / ФОТО З САЙТА TIME.COM

Одне з найстаріших та найвпливовіших видань у США та світі TIME презентувало 100 найкращих, на думку редакції, знімків цього року в довільному порядку. Серед них — чотири світлини з Донбасу. Рік, що минає, TIME назвав роком мігрантів та кризи біженців у Європі, коли тисячі людей з Іраку, Сирії та Афганістану серед багатьох інших народів покинули свої домівки. «Вони залишили позаду війни, злидні та переслідування в надії на краще життя на європейських берегах. Болісні зображення з Греції, Італії, Македонії, Угорщини, Хорватії та Франції були не єдиними, що передавали відчай людей, які стикнулися з небезпекою. У Південно-Східній Азії рохінджа-мігранти були змушені дрейфувати в тайських водах у пошуках країни, яка б їх врятувала», — пише видання.

ПРОТЕСТУВАЛЬНИК НОСИТЬ ТРАВУ НА ГОЛОВІ І ОБЛИЧЧІ, ЩОБ ПРИХОВАТИ СВОЮ ОСОБУ ПІД ЧАС ПРОТЕСТУ ПРОТИ РІШЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА П’ЄРА НКУРУНЗІЗА БАЛОТУВАТИСЯ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН. БУЖУМБУРА, БУРУНДІ. 11 ТРАВНЯ 2015. АВТОР — ГОРАН ТОМАСЕВІК / ФОТО З САЙТА TIME.COM

У матеріалі додають, що в США рік відзначився рухом #BlackLivesMatter, ядерною угодою з Іраном, трагічною стріляниною у церкві Еммануїла у Чарльстоні, Південна Кароліна, а також раннім початком президентської кампанії 2016.

Незважаючи на те, що більшість фотографії, зокрема з Донбасу, трагічного змісту, проте, як зазначають у виданні, рік мав і свої дивовижні моменти, які також були зафіксовані фотографами: «Як от приголомшливе фото екіпажу Міжнародної космічної станції, яка повернулася на Землю, чи перший чіткий знімок Плутону — планети, що виглядала розмитою і в буквальному, і в науковому сенсі упродовж 85 років».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати