Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Житло в формі «С»

На «1+1» розкажуть про фільми «Будинок «Слово» й «Стрімголов»
03 листопада, 14:52
ФОТО НАДАНО АВТОРОМ

Вночі з 5 на 6 листопада о 01.20 у програмі «Арґумент-Кіно» на телеканалі «1+1» у розмові Володимира Войтенка з режисером Тарасом Томенком йтиметься про документальний прокатний фільм «Будинок «Слово».

«Будинок «Слово» веде про трагічну долю української інтеліґенції 30-х років минулого століття. Історія починається 1928 року, коли в Харкові, тодішній столиці Української Соціялістичної Радянської Республіки,  для українських літераторів та діячів культури споруджують незвичайний житловий будинок у формі літери «С» із показовою назвою — «Слово». Він мав стати ідеальним майданчиком для життя і творчості його талановитих мешканців, серед яких були Микола Хвильовий, Остап Вишня, Іван Багряний, Антін Крушельницький, Микола Куліш, а ще десятки і десятки інших. Проте сталінські репресії дуже швидко перетворюють ідеальний будинок на ідеальну пастку для покоління творців, яких історія запам’ятає як представників українського «Розстріляного Відродження».

Також у «Арґумент-Кіно» йтиметься про українську ігрову повнометражну драму режисерки Марини Степанської, що також виходить до прокату. Світова прем’єра стрічки відбулася влітку на престижному фестивалі в чеських Карлових Варах. Для Марини Степанської фільм «Стрімголов» є повнометражним дебютом. І Марина принципово зображує своїх головних персонажів «не-героями» в умовах героїчного часу.

Подаватиметься розгорнута інформація й про інші кінотеатральні новинки. Зокрема про сучасну екранізацію вікопомного детективу Аґати Кристі «Вбивство у «Східному експресі», реж. Кеннет Брана, й анімаційний фільм для родинного перегляду «Маленький вампір», реж. Р. Клаус, К. Кілерих.

А ще в програмі — телеесеї про українського режисера Віктора Івченка й американських акторів Леонардо ДіКапріо й Демі Мур.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати