Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Астральний двійник»

Про неймовірну історію Скрипки та Скрипочки, музиканта й космонавта
25 березня, 00:00

Нещодавно з Міжнародної космічної станції після тривалого відрядження повернулися на Землю астронавт НАСА Скотт Келлі та космонавти Роскосмосу Олександр Калері й Олег Скрипочка, який є уродженцем Запоріжжя.

У цьому місті він закінчував гімназію №28 і «захворів» на космос, коли записався в єдиний у Радянському Союзі експериментальний загін космонавтів при міській станції юних техніків.

Для Олега Скрипочки це був перший політ у космос. До речі, в 28-й гімназії є і музей, присвячений Олегу Скрипочці.

Проте, окрім цього, космонавта не забувають в Запоріжжі. Місцева преса досить детально висвітлювала перебування Скрипочки на орбіті, а обласна газета «Індустріальне Запоріжжя» організувала навіть збір питань серед учнів 28-ї гімназії та учасників ракетного гуртка для космонавта з подальшою публікацією відповідей космонавта.

«День» зв’язався з мамою Олега Івановича — Галиною Юхимівною Скрипочкою і дізнався у неї про те, як почуває себе її син.

«Він зараз проходить повну профілактику в Зоряному містечку, розповіла Галина Юхимівна, — І найближчі два тижні не зможе ні з ким поговорити».

За її словами, навіть вона з дочкою — Наталею Скрипочкою — «добре не змогла поговорити» з сином. «Йому потрібно набратися сил і просто відлежатися, — додає вона. — Ми спілкуємося лише за допомогою смс».

«День» також зв’язався з відомим українським музикантом Олегом Скрипкою і запитав, чи не є він випадково братом космонавта Олега Скрипочки?

Український музикант поставився з гумором до такого запитання.

«Він мій астральний двійник», — відбувся жартами Олег Скрипка.

Хоча полетіти в космос зі Скрипочкою або навіть замінити його співак відмовився.

«Мене ще не тягне в космос, це дуже небезпечно. Ось коли туди стане літати комфортно, тоді й полетимо!» — каже з посмішкою лідер «ВВ».

Адже й справді, навіщо Скрипці космос? Шанувальникам і поціновувачам його творчості він більше потрібен на землі!

 

 

 

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати