Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЦЕЙ ДЕНЬ В IСТОРIЇ

14 грудня, 00:00

1911. Експедиція норвезького полярного мандрівника та дослідника Руаля Амундсена першою у світі досягла Південного полюсу.

1918. Гетьман України Павло Скоропадський зрікся влади на користь Директорії.

1939. Радянський Союз виключено з Ліги Націй у зв’язку з нападом на Фінляндію.

1943. Війська 2-го Українського фронту визволили Черкаси від німецько фашистських загарбників.

1947. Рада Міністрів СРСР і ЦК ВКП(б) прийняли ухвалу «Про проведення грошової реформи і скасування карток на продукти і промислові товари».

1954. У Ленінграді розпочався процес над колишніми керівниками Міністерства державної безпеки СРСР (так звана «ленінградська справа»).

1958. Радянські дослідники досягли Полюсу відносної неприступності в Антарктиді та заснували нову радянську наукову станцію «Полюс недосяжності».

1962. Американським міжпланетним космічним апаратом «Маринер-2» здійснені перші дослідження Венери з пролітної траекторії.

1974. Генеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка містила визначення агресії: «Агресія — це застосування державою збройної сили проти суверенітету, територіальної недоторканності або політичної незалежності іншої держави».

2004. З Києва до східних, південних і північних областей України вирушив «Поїзд дружби». Мета цього автопробігу — не агітація за Віктора Ющенка, а бажання посприяти, аби переголосування виборів відбулося чесно.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати