Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гончарі збираються на «Здвиг»

24 червня, 00:00
ФОТО КОСТЯНТИНА ГРИШИНА / «День»

З 27 червня по 3 липня в містечку Опішному, що на Полтавщині, відбудеться ІІІ тиждень Національного гончарного здвиження «Здвиг-2011».

У гончарну столицю приїдуть майстри з усіх куточків нашої країни, аби стати учасниками Міжнародного мистецького фестивалю-ярмарку «Гончарний Всесвіт в Україні-2011», Національної виставки-конкурсу художньої кераміки «КерамПІК у Опішному!», ІНТЕРсимпозіуму кераміки, Національного фотоконкурсу «Гончарні ВІЗІЇ країни».

А ще відбудеться відкриття стіни «Гончарної слави» на будівлі Кричевського-Лебіщака за участю провідних українських скульпторів. Під час акції відбудеться День гончара, конкурс «Національний музей гончарства — перлина України ХХІ сторіччя».

Як розказали «Дню» організатори, нудьгувати ніхто не буде! Наприклад, Е-літня АКАДЕМІЯ запропонує харизматикам і романтикам спробувати створювати з глини гончарні сувеніри, відбудеться конкурс керамологічних музейних експонатів «КераМузЕк-2011» та демонстрація фільму «КІНЕМА+КЕРАМОС».

На гостини до гончарів збираються і ковалі. Вони проведуть фестиваль «ВакулаФЕСТ-ХХІ» та ін. У рамках «Здвигу» заплановано симпозіум «Реалії народного мистецтва: персональний і трансперсональний діалог» та Селюченківські читання.

Про всі мистецькі акції й виставки, майстер-класи гончарів і малювальниць, випалювання в горнах, денні й нічні екскурсії, придбання раритетної кераміки, конкурси гончарної майстерності, гончарський аукціон, виступи фольклорних колективів і етногуртів України можна дізнатися на сайті: www.opishne-museum.gov.ua.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати