Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Київський "Сокіл" - завдання одне: перемагати

12 серпня, 00:00

Контрольними матчами з нижньокамським "Нафтохіміком" київський "Сокіл", так би мовити, розпочав льодовий етап підготовки до нового сезону. Нагадаємо, що "Сокіл" візьме участь у чемпіонаті Східноєвропейської ліги, який стартує 13 вересня. Кореспондент "Дня" зустрівся з головним тренером клубу Олександром СЕУКАНДОМ.

- Пане Олександре, вболівальників перш за все цікавлять зміни, які сталися в команді під час міжсезоння.

- Як і кожного року, вони досить значні. Закінчили виступи Сергій Земченко, який перейшов на тренерську роботу, та Анатолій Найда, який вирішив зайнятися бізнесом. Ветеран "Сокола" Юрій Шундров вдруге у своїй воротарській кар`єрі гратиме за вокресенський "Хімік", хоча ми й розраховували на нього. За інший київський клуб "Беркут-ППО" (про нього трохи нижче - Прим. авт.) виступить Анатолій Хоменко. Зник із нашого поля зору воротар Костянтин Симчук. До нижньокамського "Нафтохіміка" відпустили Романа Сальникова та Владислава Зозовського. Повернулися до Києва Валерій Ботвинко, Олег Синьков, Ігор Юрченко, Євген Аліпов. Це - відомі майстри, їхній досвід стане нам у пригоді. Захищати ворота "Сокола" буде Євген Бруль, можливо заявимо Олександра Васильєва, який підтримував форму виступами в чемпіонаті міста. Повернувся зі Словаччини захисник Юрій Рівний. Розраховували ми ще на кількох "легіонерів", але Василь Василенко поїхав з Шундровим до Воскресенська, а Сергій Гаркуша добився виконання умов контракту нижньогородським "Торпедо" і залишився там.

- Яке завдання поставлене перед командою в чемпіонаті СЄХЛ?

- Завдання одне: перемагати! Треба боротися за перше місце. До речі, з цього сезону у СЄХЛ будуть виступати 3 київські команди: крім "Сокола" і "Крижинки", заявлено нову команду "Беркут-ППО", яку тренуватиме тандем Віктор Чибірєв - Сергій Земченко. До складу її увійшли декілька досвідчених гравців і кращі хокеїсти нашої СДЮШОР. Багато робить для становлення команди її президент Олександр Степаненко, і я вірю, що "беркутівці" не будуть хлопчиками для биття.

- Які зміни в самій СЄХЛ?

- Кількість клубів ще не визначилась остаточно. Поки відомо, що будуть грати 4 команди з Білорусі (мінські "Тівалі" та "Юність", гродненський "Німан", новополоцький "Полімір"), 2 - з Латвії ("Рига" і "Юніорс-Ессаміка") та 1 - з Литви ("Енергія" з Електреная). Плюс три українські - разом десять. Спочатку учасники проведуть чотириколовий турнір (по 2 парні зустрічі вдома та в гостях), а краща шістка у два кола розіграє нагороди. В цьому сезоні буде визначено володаря Кубка ліги. Вісім учасників розіграють трофей за схемою "плей-офф".

- Як цього року вирішено питання із домашньою ареною "Сокола"?

- Досягнуто домовленість, що всі матчі з лідерами СЄХЛ "Сокіл" гратиме у Палаці спорту. Календар розроблений так, що вони триватимуть з грудня до лютого. А директор Палацу Віктор Ткаченко пішов нам назустріч, надавши в розпорядження головну льодову арену країни.

- Хочу звернутися до вас, як до головного тренера збірної. Команда дебютуватиме в групі "В" світової першості. Чи є якісь нові кандидати до її лав?

- Нікого не здивую, якщо скажу: всі гравці, які грають у Росії та далекім зарубіжжі, є кандидатами до збірної. Тим паче, що терміни проведення чемпіонату світу дозволяють зібрати всіх найсильніших (матчі групи "С" проходили водночас з "плей-офф" чемпіонату Росії - Прим. авт.) Головний менеджер команди Василь Фадєєв виїздить продивлятися наших гравців у інших командах, і ми маємо інформацію "з перших вуст". Тож намагатимемося і цього року підвищитися в класі й потрапити до групи найсильніших збірних світу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати