Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Про бокс, політику та «дбайливого дядю Володю»

Учора брати Клички поспілкувалися з пресою в Києві. Був повний аншлаг
23 грудня, 00:00

Учора в новому спортивно-розважальному комплексі «Арена» Володимир і Віталій Клички дали першу прес-конференцію в Києві після захисту старшим з братів свого чемпіонського пояса за версією WBC проти британця Денні Вільямса. Якщо сказати, що зустріч викликала ажіотаж, це нічого не сказати. Нарівні з безлiччю спортивних і загальнополітичних видань з України, в конференц- холі зібралося чимало англійських і німецьких журналістів і ряд світських видань, що мають про спорт вельми туманне уявлення, але дуже люблять «першого серед найзавидніших женихів України — Володимира Кличка».

Учора брати багато говорили про політику. Багато й добре. Гадаю, немає сенсу все це переказувати дослівно. Більшість українців чудово знають позицію братів. Але декілька реплік запам’яталися. Віталій порадів, що народ України спростував давню приказку-міф про те, що «моя хата скраю, нічого не знаю». Прояснили Клички і чутку про те, що, мовляв, кандидата Ющенка їх попросив підтримати давнішній друг — міський голова Олександр Омельченко. «Продавати себе — нижче моєї гідності. Я ніколи не був і не буду бездумною маріонеткою», — сказав Віталій.

До речі, значну частину відповідей Володимир і Віталій озвучували то німецькою, то плавно переходили на англійську. Англійцеві з BBC на запитання про вибори вони відповіли, мовляв, сподіваються, що пройдуть вони чесно відкрито та за демократичним сценарієм. Що відповіли німцю його мовою, сказати не беруся — не володію».

У вступній промові Віталій підкреслив, що щасливий досі володіти найпрестижнішим поясом у світі, який до нього носили такі видатні бійці, як Мохамед Алі, Майк Тайсон і Леннокс Льюїс. Крім того, Віталій радий, що був визнаний найкращим суперважковиком за версією «біблії боксу» журналу «Ринг», але погодився з тим, що на досягнутому зупинятися не варто. Наступного року він збирається боксувати з кимсь із чемпіонів інших версій, що безсумнівно викличе більший ажіотаж, ніж бій з Вільямсом. До речі, брати офіційно оголосили про те, що виграли в суді свою справу з колишнім промоутером Клаусом-Пітером Колем і вже повноправно розкручують свою промоутерську компанію «К2». Уже під її знаменами Віталій завоював квітневий титул у бою з Коррі Сандерсом і відстояв його в поєдинку 11 грудня. Не секрет, що інші чемпіони в цій вазі (Руїз, Брюстер і Берд) є підопічними Дона Кінга. Кінг нервує, оскільки найпрестижніший з поясів від нього услизнув, і постійно «зудить» у пресі про «псевдочемпіона» та турнір з участю всіх чотирьох боксерів, які розіграли б титул абсолютного. Віталій на поводу у Кінга не піде й самостійно вибиратиме собі суперників. Щодо постійних розмов про те, що, мовляв, його не вважають справжнім чемпіоном, то Віталій з усмішкою цитує пушкінського «дядю»: «Да, были люди в наше время, не то, что нынешнее племя...» І резонно каже, що багато великих уже закінчили виступати, й він боксує з тим «матеріалом», який є. Про найближчого суперника поки нічого не знає й Володимир. Усе визначиться через кілька місяців. Не виключає, до речі, поєдинку з «російською надією», гігантом Валуєвим. У свою чергу, Кличко-старший цілком може зустрітися, якщо не з одним із чемпіонів, то з провокатором Хасімом Рахманом, який уже давно підбиває Віталія.

Щодо світської частини прес-конференції, то брати розказали, що інтерес із боку шоу-бізнесу до них постійний. Час від часу надходять пропозиції з кіно, і якби не зайнятість, то вони б із задоволенням взяли участь у парочці. (Як це було у фільмі «11 друзів Оушена» та озвучці мультика німецькою «Не бий копитом»). Володимир додав, що після його останнього бою надійшла пропозиція знятися у фільмі «Обличчя зі шрамом». Щоправда, відразу заспокоїв, що жартує. (В останньому бою Володимир отримав серйозний розтин брови.) Сміх у залі викликала розповідь Володимира про те, що він дбайливий дядько і стежить за успіхами племінників. Дворічна Ліза поки ще особливо не показала себе, зате «чотирирічний Єгор уже виграв турнір з карате». На що награно похмурий Віталій зауважив, що дядько в Єгора не такий уже й дбайливий, якщо не знає, що турнір був не з карате, а з тхеквондо. До речі, незабаром у сімействі Кличка-старшого чергове поповнення, з чим ми його щиро вітаємо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати