Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українська книга підкорює Москву

Книги із серії «Бібліотека газети «День» у центрі уваги читачів
02 вересня, 00:00

Учора в столиці Росії відкрилася ХХІІІ Московська міжнародна книжкова виставка-ярмарок. Традиційно участь у ній беруть українські видавці. На єдиному національному стенді, який сформував спеціально для московської виставки Держкомтелерадіо, представлено книги, випущені за бюджетною програмою «Українська книга» 2009 року, а також видання, надані для експонування видавництвами і видавничими організаціями з усіх регіонів України.

Зокрема, це книги видавництв «Кріон», «Криниця», «Либідь», «Наукова думка», «Букрек», «Веселка», «Мистецтво», «Самміт-книга», «Бізнес-інформ», «Коктебель» тощо. Своїх шанувальників знаходять книги із серії «Бібліотека газети «День», які надало ЗАТ «Українська прес-група», зокрема видання «України Incognita», «Дві Русі», «Війни і мир» (польською мовою), «Альбом карикатур Анатолія Казанського», «День і вічність Джеймса Мейса» (англійською мовою), «Мої університети» та фотоальбом «The best fotos».

— Участь вітчизняних видавців у роботі ХХІІІ Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку сприятиме утвердженню української книги на міжнародному книжковому ринку, подальшому розвитку вітчизняної виставкової діяльності, поглибленню співпраці між видавцями України та Російської Федерації, — вважає голова Держкомтелерадіо Юрій ПЛАКСЮК.

У програмі московської виставки заплановано кілька заходів за участю нашої країни. Зокрема, відбудеться День української книги, у рамках якого буде презентовано національну експозицію «Книги України» а також видання, які вийшли 2009 року за програмою «Українська книга». Також передбачено презентація книги «З української старовини» чернівецького видавництва «Букрек», яка визнана кращою книгою України на Національному конкурсі «Краща книга України» на VI Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку. Крім того, видавництво «Кріон» представить антології у двох томах «Україна: поезія тисячоліть» та «Роксоланія: вигнання з раю», відзначених цього року гран-прі на VII Міжнародному конкурсі держав СНД «Мистецтво книги» у Москві.

Нагадаємо, Московська міжнародна книжкова виставка-ярмарок проводиться з 1977 року. На сьогодні вона є найбільш представницьким і масштабним книжковим форумом як у Російській Федерації, так і на території СНД. Цього року в шести павільйонах на площі 33 500 кв. м Всеросійського виставкового центру свої книги представлятимуть понад 2 500 видавництв, організацій з книгорозповсюдження, бібліотек, вишів, культурних центрів з 80-ти країн світу. На запрошення оргкомітету ММКВЯ у різні роки почесними гостями виставки були такі країни, як Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Латвія, Литва, Польща, Узбекистан, Естонія та ін. 2008 року таке право отримала Україна, а цьогоріч почесним гостем XXIII Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку є Республіка Білорусь.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати