Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Взірцеві партнери

04 серпня, 00:00

Як уже повідомляв «День», редакційна «Школа практичної журналістики» стала не лише своєрідним закладом підвищення кваліфікаційного рівня молодих журналістів (для декого навіть першим серйозним практичним вчителем), а й допомогла потоваришувати нашим журналістам та читачам зі студентами з різних міст України: Острога, Львова, Черкас, Запоріжжя, Дніпропетровська та Києва. За участю студентів у редакції «Дня» відбулося чимало круглих столів із людьми, що творять українське сьогодення. Результати цього спілкування наші читачі мали змогу оцінити безпосередньо на шпальтах газети. Як, до речі, й набутий студентами журналістський досвід — через публікації в «Дні». Про те ж, що ще не розповіли студенти-практиканти у своїх матеріалах — у їхніх анкетах спеціально для «Дня» (початок див. №124, №125).

1. Як ви оцінюєте співробітництво вашого університету і «Дня»?
2. Якою була ваша особиста дорога, що привела вас у «День»? Що ви взяли для себе у співпраці з «Днем»?
3. Ваше бачення України. Що ви хочете зробити для України?
4. Побажання «Дню» і читачам «Дня» з нагоди десятиріччя газети.

Наталія ТИМЧЕНКО, студентка Запорізького національного університету:

1. На мою думку, Запорізький національний університет недостатньо активно співпрацює з газетою «День». Студенти нашого вузу їздять в редакцію «Дня» на практику, але мені б хотілося, щоб і у нас, в Запоріжжі, проводилося більше конференцій із журналістами «Дня», щоб студенти зі всієї України приїздили на наукові семінари. Шкода, що цього року Лариса Івшина не завітала до нас з презентацією нових книжок із «Бібліотеки «Дня». Гадаю, вона б отримала від зустрічі із запорізькими студентами багато позитивних вражень, а ті у свою чергу змогли б змінити своє ставлення до української мови, історії України, стати небайдужими до майбутнього своєї країни.

2. Із газетою «День» я познайомилася у вересні минулого року, коли наш заступник декана факультету журналістики Віктор Костюк порадив читати її як серйозну політичну газету, щоб бути інформованими у політичних подіях країни. Я передплатила «День», і з того часу з ним не розлучаюся. Мені подобається, що в газеті просто і цікаво написано про політичне життя країни, подаються роздуми про духовні цінності, історію України. З газети можна дізнатися про новини, що сталися в економічному і культурному житті. Тому, коли мені запропонували приїхати в редакцію «Дня» на практику, я одразу ж погодилася. За три тижні, які я провела тут, я дізналася про верстку газети, спробувала себе як коректор, побачила, як друкуються газети, та зустрілася з відомими політичними діячами, письменниками і журналістами. Я дуже цікаво провела час, збагатилася духовно і сподіваюся ще раз приїхати сюди на практику.

3. Україна — це країна з величезними природними багатствами, працьовитими людьми і з невикористаними можливостями. Якщо все це буде у руках мудрої, талановитої людини, то дуже скоро Україна не лише не буде залежати від країн Європи та Росії, а й сама диктуватиме умови на міжнародному ринку. Нашому Президентові слід було одразу ж переходити до активних дій у зовнішній та внутрішній політиці. Країна потребує міцного, злагодженого керівництва. А постійні чвари у Верховній Раді лише загострюють кризову ситуацію в країні. Якби я була в парламенті, то перш за все почала б реформувати українську економіку і промисловість. Також вважаю, що необхідно налагодити відносини з Росією, адже зараз Україна не в тому становищі, щоб сваритися зі своїм головним постачальником газу. І я не стала б одразу проголошувати про вступ до Євросоюзу чи НАТО. Спочатку треба підняти країну до європейського рівня, щоб нас вважали рівноправним партнером, а не жебраком, що просить милостиню.

4. Газеті бажаю зберегти свій дружний колектив і ще багато років збагачувати духовний світ своїх читачів. Бажаю цікавих матеріалів на гострі теми, які б викликали дискусії у суспільстві й пробуджували національну свідомість українців. Також бажаю талановитих журналістів, які прийдуть до редакції газети і принесуть із собою свіжі ідеї, що збільшить читацьку аудиторію. А Ларисі Івшиній бажаю не сходити з обраної стежки і надалі відстоювати свою думку і позиції газети.

Олена ВОЛКОВА, студентка Запорізького національного університету:

1. В університеті увага головним чином приділяється теорії, тому літню школу журналістики у «Дні» вважаю потужним засобом становлення молодих журналістів. Звичайно, така співпраця важлива і необхідна. Бажаю, щоб «День» і наш університет завжди були «на зв'язку».

2. Знайомство з цією газетою розпочалося на лекціях мого викладача Віктора Володимировича Костюка. Він не лише переконав нас звертатися за досвідом до цього видання, але й передав нам ніби часточку своєї любові й поваги до «Дня». Я довіряю журналістам-професіоналам цього видання і вчуся у них. Звичайно, це позитивно позначиться на моїй подальшій діяльності.

3. Україна — країна мрій, далеких від реалізації. Гадаю, що за рахунок моєї наполегливої праці мені вдасться наблизити мрії до реальності.

4. Професійного зростання і любові, вираженої не лише словесно, а й «у валюті». Успіхів! Доброї вдачі!

Катерина ГРЕЧАНОВСЬКА, студентка факультету журналістики Запорізького національного університету:

1. Співробітництво оцінюю на п'ятірку з плюсом. Ми виписуємо і читаємо газету «День», звертаємось до її книжного доробку. Свого часу на нашому факультеті відбулася прес-конференція з Ларисою Івшиною та провідними журналістами видання. Маю надію, що тенденція нашої взаємної співпраці буде рости!

2. Наш факультет дуже плідно співпрацює з «Днем», тому всім бажаючим була надана можливість попрактикуватися у газеті. Співпраця з «Днем» — це нові можливості, нові знайомства, нова енергія творчості.

3. Україна має бути європейською країною зі своїми неповторними національними рисами. Шлях до цього — інформація. Тому моє завдання як журналіста доносити інформацію до людей.

4. У «Дні» працюють тільки кращі журналісти, тому хочеться, щоб і надалі ця тенденція розвивалась. Бажаю збільшення частки читацької аудиторії — адже це завжди запорука успіху. Читачам «Дня» можу сказати: «Ви — щасливі люди, тому що у вас є «День»!

Юлія РОЗКОКОХА, студентка Національного гірського університету (Дніпропетровськ):

1. Національний гірський університет і газета «День» — чудові партнери. Нашу співпрацю можна оцінити тільки як позитивну й взаємовигідну.

2. Мій шлях у «День» почався тоді, коли я стала студенткою НГУ. Будучи на другому курсі, я виявила ініціативу працювати в прес-центрі університету й випускати факультетську й університетську газети. Зараз я студентка третього курсу. За рік роботи в прес-центрі виросла від члена редколегії офіційної газети НГУ «Вісник» до заступника керівника студентським прес-центром, випустила десять номерів газети. На даний момент активно співпрацюю з Дніпропетровською обласною молодіжною адміністрацією на посаді заступника начальника Управління інформації та зв'язків зі ЗМІ, випустила два номери газети «Молодь Дніпропетровщині». За активну роботу в студентському прес-центрі університету мене й направили на тижневе стажування в газету «День».

Газета «День» — це ще одна можливість для мене набратися досвіду, поспілкуватися зі справжніми професіоналами, побачити світ журналістики зсередини. Усе це я і отримала внаслідок співпраці з газетою «День».

3. Україна для мене — сильна, шанована у світі держава, з розвиненою економікою й рівнем життя населення і, головне, — це єдина держава, де мирно живуть усі, незалежно від віросповідання, кольору волосся та партійної приналежності.

Для України вже зараз намагаюся зробити хоч що-небудь корисне, хоча мої досягнення у цьому ще не можна назвати досягненнями в повному сенсі цього слова. Я працюю з молоддю України за допомогою ЗМІ, намагаюся сформувати їхні ідеали, погляди на життя, переконати в тому, що треба бути активним у будь-якій сфері, щоб у майбутньому сказати: «Я зробив для України все, що міг!».

4. Нехай кожний день у газеті «День» буде сонячним і ясним, події й факти — тільки радісними й позитивними, а успіх і популярність нехай не покидають ніколи! Побільше усмішок — читачам газети, талану та чудового настрою — всім співробітникам газети «День». З ювілеєм!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати