Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Національний рекорд

Перша ракетка України Еліна Світоліна виграла престижний турнір серії Premier 5 у Римі
23 травня, 10:36
ФОТО РЕЙТЕР

У вирішальній зустрічі наша співвітчизниця переграла Симону Халеп з Іспанії 4:6, 7:5, 6:1. Матч почався для нашої спортсменки з великих проблем. Уже з перших хвилин Халеп захопила ініціативу і повела 3:1. Еліна ніяк не могла відчути свою гру і поступилася першу партію з рахунком 4:6. Ключовий момент трапився у другому сеті, доля якого позбулася лише на тай-брейку на користь 22-річної харків’янки.

Третя партія стала справжнім бенефісом Світоліної, яка дозволила взяти іспанці лише один гейм. Морально пригнічена суперниця нічого не могла протиставити забійним «пострілам» української тенісистки.

Таким чином рахунок в особистому протистоянні з румункою став 2:1 на користь Сімони. Халеп оформила дві перемоги в 2013 році на турнірі в Болгарії, і в 2014-му — в рамках матчу Кубка Федерації.

Цікаво, що в рейтингу WTA Еліна Світоліна встановила новий особистий і національний рекорд. Нагадаємо, що наша спортсменка вперше потрапила в топ-10 в світовій класифікації після перемоги на турнірі в Дубаї в лютому.

«Це був дуже важкий матч, весь тиждень в Римі у мене були важкі матчі, — прокоментувала Еліна Світоліна. — Вітаю Симону, це були два відмінні турніри для тебе, бажаю відновитися якомога швидше після цієї травми. Хочу подякувати всім спонсорам, це дуже великий турнір. Також дякую всім уболівальникам, ви створюєте приголомшливо затишну атмосферу. Спасибі моїй команді, і хоча у нас завжди є злети і падіння, ви все одно залишаєтеся зі мною. Спасибі всім, хто робить цей турнір таким особливим. Сподіваюся, я зможу повернутися сюди наступного року, щоб захистити титул».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати