Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Книжка — в обмін на читацький щоденник

«Грані-Т» оголошує конкурс для школярів
13 червня, 17:09
ФОТО МИКОЛИ ТИМЧЕНКА / «День»

Літні канікули — хороша нагода поєднати приємне з корисним. Наприклад, читати художню літературу та отримувати за це не лише пізнавально-естетичну, а й матеріальну винагороду. Столичне видавництво пропонує своїм маленьким клієнтам взяти участь у конкурсі «Найкращий читацький щоденник 2013 року» і гарантовано виграти книжку на вибір, а у фіналі позмагатися за головні призи — нетбук, фотоапарат та мобільний телефон.

Для участі школярам 4—6 класів потрібно до 30 вересня завантажити електронну форму читацького щоденника із сайта «Грані-Т», заповнити його і надіслати на адресу видавництва. Видавництво просить написати відгук на сім книжок зі списку рекомендованих. Для другого етапу конкурсу, який триватиме до 1 грудня, школярі писатимуть враження на книжку, яку вони виграли та ще на одну зі списку попередньо рекомендованих.

Оголошення результатів з 15 до 25 грудня 2013 року.

«Ми вибрали вікову категорію школярів 4—6 класів свідомо: в цьому віці діти уже самостійно читають відносно великі тексти. Якщо брати раніше, то звужується кількість тем, а якщо пізніше, то вже занадто широка аудиторія. Крім того, наше видавництво найбільше спрямоване саме на цей шкільний вік. Попередній конкурс («Відгук на сучасну українську прозу») ми проводили чотири роки поспіль, і нам писали діти з усіх куточків України. Проте він за цей час себе вичерпав — починають писати ті самі учасники. Тому ми вирішили застосувати іншу форму. Тим більше, форма читацького щоденника напевно зацікавить тих дітей, які швидко опановують Інтернет. Наша діяльність спрямована на те, аби дитина прочитала книжку, а потім розвивалася, тобто від читання йшла далі — думала про характери героїв. Так у нас відбулися конкурси «Розкажи другові про книжку» або «Напиши листа улюбленому літературному героєві».

Як, крім подібних конкурсів, «відтягнути» дитину від планшета до книжки? Порада не нова, але дієва: почати з себе, читати самому. Дитина, беручи приклад із дорослих, чинитиме так само. Жодна дитина не візьметься за книжку, якщо батьки сидітимуть перед комп’ютером та при цьому казатимуть дитині, мовляв, комп’ютер не для тебе — йди краще почитай. Добра традиція — читати всією сім’єю, розповідати казки, а потім продовжувати їх», — каже Ольга Купріян, керівник прес-офісу видавництва «Грані-Т».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати