Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Михайло Поплавський у... Кембриджському університеті

Віднині автобіографічну книжку «Ректор» можна прочитати в бібліотеці всесвітньо відомого вишу Британії
25 жовтня, 14:00

Днями Михайло Михайлович повернувся з Великобританії, де у Кембриджському університеті Поплавський представив свою авторську книжку під назвою «Ректор». Видання він присвятив 25-річчю діяльності як керівника Київського національного університету культури і мистецтв (КНУКіМ). За словами автора — це відверта розповідь про час і про себе, а також про становлення та стратегії розвитку вишу. Поплавський ділиться з читачами  й «секретами», як за допомогою PR-проекту «Співаючий ректор як технологія» і «теорії стресу» він зумів досягнути не тільки особистого успіху, а  й визнання Університету культури, а ще створив бренд «Михайло Поплавський» і вдало його капіталізував.

Це — мотиваційна книжка, яка призначена для широкого кола читачів, нинішніх і майбутніх студентів, які мріють знайти власний шлях до успіху. «Щоб досягти успіху в будь-якій справі, потрібно вкласти в неї свої душу і серце. Не кошти, не інвестиції, не бажання заробити — а вкласти себе!»      — так пояснює феномен  успішності Михайло Михайлович.

Зараз у КНУКіМ кожен студент має можливість навчатися за освітньою програмою «Подвійний диплом» і одержати одразу два дипломи              — український та європейський. Також при Університеті культури діє Українсько-польський центр культури і мови, де студенти вивчають іноземні мови.

Відповідно до адаптованих міжнародних освітніх стандартів уже із другого курсу студентська молодь проходить тримісячну професійно-практичну підготовку за кордоном. Також у Київському національному університеті культури і мистецтв функціонують три спеціалізовані Вчені ради із захисту кандидатських та докторських дисертацій.

Серед викладачів Київського національного університету культури і мистецтв — більш ніж 140 докторів наук та професорів, понад 230 кандидатів наук, доцентів, 50 народних артистів України, 60 заслужених артистів України і заслужених діячів мистецтв України, понад 50 лауреатів міжнародних і національних конкурсів та фестивалів, володарів грантів міжнародних фондів.

Славиться університет  музичними та хореографічними колективами. Серед них: Український народний хор ім. С. Павлюченка, фольклорний ансамбль «Кралиця», академічний хор Anima, фольклорний ансамбль «Многая лєта», український оркестр народної та популярної музики, оркестр духових інструментів «Гармонія», Juzz-band КНУКіМ, капела бандуристів, театр сучасної хореографії «Сузір’я Аніко», ансамбль народного танцю «Київ».

«Я щасливий, що сьогодні Київський національний університет культури і мистецтв — Національний за формою, за змістом, а головне  — за духом. Я хочу, щоб Університет культури став українським Гарвардом, а бренд «КНУКіМ» у світовому освітньому просторі був лідером!» Своїх студентів Михайло Михайлович називає «поплавками». І якщо система Станіславського — «Не вірю», то система Поплавського        — «Вірю!». Він завжди мотивує студентів вірити в себе і свою справу, формуючи у них філософію переможців і лідерів. Ще один ключ до успіху Поплавського — жити з добром до людей та вміти тримати удар. «Хто мене критикує, я всім дякую. Якщо мене критикують, значить — я на правильному шляху, — зазначає ректор. — КНУКіМ — це виш майбутнього, з новими інформаційними, комп’ютерними і мультимедійними технологіями, престижною бізнес-освітою. Ми працюємо на перспективу розвитку української освіти. Я мрію, щоб в Україні було модно бути українцем, було модно вчитися в українських вишах і щоб українці були успішними. Успішні українці — успішна Україна»!

Вітали українського ректора  з презентацією книжки освітяни із європейських вишів, представники нашої діаспори, студенти і колеги з України.

Професор Кембриджського  університету Пітер Мілбарк (Рeter GH Milbark)  під час автограф-сесії зауважив, що книжка «Ректор» цікаво й доступно розповідає про історію створення бренду — Університету культури, про інноваційні іміджеві та маркетингові стратегії, до того ж, вона має наукову та історичну цінність, бо в ній відображено особливості становлення української системи освіти.

З нагоди цієї події на своїй сторінці в «Інстаграм» Михайло Поплавський зазначив: «Для мене велика честь і відповідальність виступати у навчальному закладі світового рівня! Це — книжка про успіх,  вірність мрії та сміливість мріяти. Про мою формулу щастя — емоційний інтелект з творчо-прикладним характером! Про азарт у досягненні мети і мету, яка стає шляхом завдовжки в життя. Коли мене запитали, що ж є головною справою мого життя, я відповів — УНІВЕРСИТЕТ, а головною суспільною роллю — РЕКТОР!

Віднині книжку «Ректор» можна прочитати в бібліотеці Кембриджського університету.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати