Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Запорізька толока

26—28 жовтня відбудеться літературно-мистецький фестиваль
25 жовтня, 14:03

«Зараз в Україні відбувається те, що я називаю Парадом літфестивалів. Дуже багато обласних центрів мають свої книжкові ярмарки. Як на мене, якщо ми не беремо київський «Книжковий Арсенал» та Львівський форум видавців, які мають зовсім інші завдання, історію, функції, а беремо рівень обласних ярмарків-фестивалів, то сьогодні Запорізька толока є наймасштабнішим, найнасиченішим книжковим фестивалем в Україні», — поділилася в ефірі «UA: Радіо Запоріжжя» Анастасія ЛЕВКОВА, письменниця, екс-заступниця директора Українського інституту книги, програмна координаторка «Запорізької книжкової толоки-2018».

Цього року толока відбуватиметься уже вчетверте і приготувала для відвідувачів чимало сюрпризів. Фокус-темою фестивалю є «Сильні духом», причому обговорюватимуть також незламних постатей минулого (Перших визвольних змагань) і сьогодення. Відвідувачі матимуть також нагоду поспілкуватися, наприклад, зі співзасновником ініціативи «КримSOS» Алімом Алієвим, журналістом Юрієм Лукановим — автором книжки «Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму», а також Маркіяном Камишем, який здійснив понад 100 експедицій у Чорнобильську зону.

Майстер-класи, дискусії, творчі зустрічі з відомими українськими письменниками, виставки, покази документальних фільмів, музичні виступи Майка Кауфмана-Портнікова (який виконав гімн України у 72                варіаціях відповідно до кількості бранців Кремля й увійшов у Книгу рекордів України), гурту Los Colorados та інших — лише частина з того, що буде на «Запорізькій книжковій толоці». А своєрідним підсумком події стане вручення премії «Найкраща книжка Запорізької книжкової толоки-2018».

Більш того, як наголосила Олена ЗАСТАВНА, координаторка «Запорізької книжкової толоки» минулих років, в ефірі «UA: Радіо Запоріжжя», робота фестивалю уже посприяла розвитку цілого регіону: «Є відгуки від українських видавців та письменників, що вони відкрили для себе Запорізький край. Якщо раніше Запоріжжя мало репутацію міста, яке не читає, то сьогодні автори й письменники активно включають Запоріжжя до своїх турів».

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати