Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У стінах рідної школи

У Сумах на честь героя, котрий загинув в АТО, відкрили музей
07 травня, 11:08
ОЛЕКСАНДР АНІЩЕНКО

Вшановуючи пам’ять полковника, заступника командира спецпідрозділу «Альфа» Служби безпеки України в Сумській області Олександра Аніщенка, який героїчно загинув під час бойових дій на сході України, його земляки відкрили музей у стінах освітнього закладу, де свого часу навчався воїн. Як повідомила прес-служба Сумської міської ради, в урочистому відкритті музею взяли участь школярі, родина загиблого, його однокласники, колеги по службі, побратими, вихованці Національної академії Служби безпеки України і Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка.

Перш ніж оглянути експозицію під назвою «Історію школи пишуть її випускники», на подвір’ї навчального закладу зібрали шкільну лінійку пам’яті Олександра Аніщенка. Під час лінійки міський голова Сум Олександр Лисенко передав дружині загиблого ордер на квартиру як знак підтримки громадою міста родини героя та пам’яті про його подвиг.

Олександр Аніщенко загинув рік тому, 5 травня 2014 року, поблизу Слов’янська на Донеччині. Під час виконання бойового завдання групу військовослужбовців Центру спеціальних операцій «А» СБУ атакувала група бойовиків, яка першою відкрила вогонь з автоматичної та бронебійної зброї на ураження. Вступивши у нерівний бій, співробітники спецпідрозділу з честю виконали свій службовий обов’язок, виявивши мужність і героїзм, і залишилися вірними присязі.

Полковник Аніщенко Олександр Григорович загинув, рятуючи своїх поранених товаришів. Йому було 44 роки, 21 з яких він присвятив військовій службі в управлінні СБ України в Сумській області.

Як раніше повідомляв «День», у вересні 2014 року Сумська міська рада присвоїла Олександрові Аніщенку звання «Почесний громадянин міста Суми», на його честь у Сумській загальноосвітній школі № 4 було встановлено меморіальну дошку. За особисту мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу, глава держави Петро Порошенко посмертно нагородив Олександра Аніщенка орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати