Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Порятунок великим оптом

Утром Путин без затей

слопал  четверых детей.  

А пятого, помятого,

спасла Чулпан Хаматова.

И. Давыдов

«Не упрямься! что тебе стоит?

плюнь да поцелуй у злод... (тьфу!) поцелуй у него ручку».

А.С. Пушкин. Капитанская дочка

«3 березня, команда фонду «Справедлива допомога»на літаку МНС евакуювала з Донецька 11 дітей, які потребують термінової медичної допомоги.

...За два з половиною роки Ліза вивезла з Донецька, Луганська, Донецької і Луганської областей близько 500 дітей. ...Такі евакуації відбуваються приблизно раз на місяць. Після того, як не стало Лізи, це друга. Для мене - теж друга. Я одного разу їздила з Лізою забирати дітей у 2014 році. Від перебування в Донецьку відчуття важкі - люди виживають в умовах війни фактично три роки, і кінця цьому не видно...

...Путін підписав «Постанову 1134» про те, що евакуйованих з територій самопроголошених ДНР і ЛНР, де йдуть військові дії, дітей оперують, лікують і реабілітують у Росії державнимкоштом.

... - А ось одна з тих речей, яка була всім відома, але яку непристойно вважалося обговорювати з Лізою: потім цим дітям або їхнім батькам пропонували писати заяву в Європейський Суд з прав людини... Розумієте, ці люди будуть потім використані в політичній діяльності якоїсь із двох сторін конфлікту...

- Хто саме пропонує їм писати в Європейський Суд?

- Слідчий комітет. Ви бачите в цьому для себе моральну проблему? Тобто ви вивозите звідти якусьлюдину, дитину, тут її лікують, оперують, але потім використовують як свідка жорстокості українських карателів...

- В цьому випадку я виступаю як продовжувач справи Лізи. А у неї була щодо цього дуже чітка позиція: якщо гине дитина, якщо питання стоїть так, що якщо її не вивезти,вона помре, то щоб її врятувати, треба залучати і використовувати кого завгодно - чорта, диявола, Гітлера, Сталіна...» .

Ксенія Соколова. Президент в МГО "Справедлива допомога" (Фонд Доктора Лізи)

Лиходій втомився. Рука почервоніла і розпухала. Прислужники вже п'ять разів міняли плювальницю. Благодійники не кінчалися.

- Громадяни! Не затримуємось! Плюємо, цілуємо і відходимо! Жінко! Ось ви! В порядку черги! Ні, не треба зніматися на його підтримку! Ви ж уже знялися! Вам мало? Вас, до речі, ще не визнали іноземним агентом? Іноземним агентам вхід заборонений. Проходимо, громадяни! Не юрмимося!

- Ви в якій сфері добродієте?

- Та я взагалі не по цій частині. Просто душевно тут у вас, люди з такими хорошими обличчями! Постою тут з усіма. Поцілую. Гірше ж бо не буде. Об'єднуватися нам треба. Добрим людям.

- Жінко! Вас тут не стояло! Що значить подруга займала? Ось же нахабна яка! Ми з ночі записувалися! Ага! «Тільки запитати». Вам тут не довідкове бюро. Тут люди жертвують репутацією заради порятунку хворих дітей! Нас потім у Фейсбуці зацькують, а ми все одно! Заради дітей же! (Ридає.)

- Пропустіть, громадяни! Людина розклад рейсів на Донецьк шукає!

- Так начебто говорили, що там зі злітною смугою проблема?

- Це гумрейси. Військовими бортами. Туди - їжу і шахтарів, звідти - дітей.

- Дітей за їжу?!

- Дітей за заяву до Слідчого комітету РФ про замінований бандерівцями мирний Донецьк. Щоб потім в Басманному суді засудити українське вторгнення в міста і села України.

- Просто в Донецьк полетить? Свята!

- Ні. У Ростові почекає. І свята - це попередня була. А ця поки подвижниця. «Я, - каже, - хоч з чортом, хоч з дияволом, хоч з Гітлером поцілуюся, аби українських діток харківським волонтерам не передавати і до держбюджету припасти».

- Так до ручки ж начебто ?!

- Та це одне і теж! Плюнеш, поцілуєш, до біса пошлеш, і в ті двері. Там бюджет. Без бюджету ж бо багатьох не врятуєш, не благодійність - самодіяльність дешева. Ну наче б зараз ми всі між собою скинулися. Копійки! А призначать почесним державним святим, можуть і центр медичний дати і літак до Донецька. Масштаб відразу! Порятунок великим оптом!

- Прям всім дають? А на сім'ю отримати можна? У мене ще тітка в Пензі, я за неї поцілую.

- Ні. На всіх не вистачає. Тут дані потрібні. Краще, коли тендітна жінка з великими очима. Або відомий режисер з дисидентської родини. Опозиційний журналіст може. Адже тут важливо з якої висоти падати! Якщо ти і так за владу, користі від тебе жодної. А якщо ти з владою боровся, на мітинги дозволені ходив або з плакатом стояв, а потім - раааз! З висоти опозиції і в ноги! Задля благої справи! Дітей там або політичних в'язнів... Тобто, не посіпака Кремля, а жертва кривавого режиму! Легко думаєте, стільки плюватися, а все одно цілувати? У деяких до зневоднення організму доходить! А ці, в фейсбучках своїх, брудом поливають! Чистенькі начебто!

- Так-так! Особливо український сегмент старається. Я спочатку їм, не повірите, співчувала! Навіть фотку в Інстаграмі виклала в жовтій футболці та синіх джинсах. На знак солідарності. Ризикувала, звичайно, думаєте, оцінили? Хоч хтосьдякую сказав?! Їх треба взагалі в нашому Фейсбуці заборонити. З війною своєю дістали вже! Подумаєш - посварилися, помирилися...

- Ні! Нехай пишуть. Зате відразу зрозуміло, хто за мир, загальнолюдські цінності, гуманізм, а хто з дріб'язковими причіпками і проти дружби між народами.

- Ох, ваша правда! Вони ж до чого дійшли? У Крим, кажуть, треба з дозволу української влади їздити! Поліцейська держава в чистому вигляді! Домайданились.

- Так у них взагалі не краще нашого. Цей... ну як його? Як Ходорковський? Олігарх! А форсу! «Ніколи ми не будемо братами» - а чим відрізняються? Та взагалі нічим. Теж злодії. Теж бидло. І толку майдани влаштовувати? Домовлятися треба. Ми ж ось домовляємось. Не скакали б, і Крим у них був би і митний союз, разом би зараз у черзі стояли. Все б як у нас.

- Громадяни! Більше не займаємо! І вісім добровольців потрібні колясочницю занести. Пандусів у нас немає.

- Куди понесли? Чому позачергово інвалідів? Я, може, інвалід по зору!

- Теж у Донецьк летите? Я чув, туди тільки з поганим зором пускають. Військо не бачиш - придатний, хороший зір - ні.

- Так, все! Розходимося! Залишаються тільки учасники спецоперацій, тьху, міжнародної благодійності і міжнародних конкурсів.

- Та що ж таке? Я в п'ятий раз стою за імпортними ІВЛами!

- Як вам, жінко, не соромно зі своїми містечковими інтересами тут голосити? Там діти під бомбами гинуть!

- Не бомбити не пробували?

- Як це? А рятувати кого?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати