Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

#чистопоукраїнськи: вийшли відеоуроки з Тетяною Цой і за підтримки Геннадія Виходцева

02 лютого, 14:05
Заставка першого відеоуроку української від Тетяни Цой за підтримки Геннадія Виходцева

У січні 2022 року Тетяна Цой, сучасна українська письменниця, презентувала користувачам каналу Youtube перший відеоролик  з нової серії уроків про мову “Говорімо українською правильно!”.

–  У 2022 році ми переходимо на новий формат уроків “Говорімо українською правильно!”,  –  розпочинає спілкування з глядачами Тетяна Цой.  –  Я  –  українська авторка. Моя місія  –  аби української було багато в побуті, на відпочинку, на роботі.
В оновленому форматі уроку №1 письменниця пояснює правопис запозиченого слова “ритейл” (бо значна частина її професійної діяльності пов'язана з торгівлею), називає його синоніми, регіональні слова-замінники, а потім наводить приклади їх використання із власної книги “Мені байдуже, що люди скажуть”.

Тетяна Цой - спікерка відеоуроків Говорімо українською правильно

Спікерка уроку  –  Тетяна Цой працює корпоративним секретарем Групи компаній «ФОКСТРОТ» (ГКФ), а відеоурок створено фахівцями ГКФ за підтримки Геннадія Виходцева, голови Ради засновників ГКФ.

Компанія має сформовану мовну політику: за підписом Геннадія Виходцева у ГКФ ще 6 грудня 2017 року було ухвалено розпорядження “Про мовну політику в Групі компаній «ФОКСТРОТ». А Закон України «Про засади державної мовної політики» від  2019 року лише зміцнив переконання правильності дій команди та пришвидшив розбудову мовної політики в ГКФ. А вже у 2020 році Тетяна Цой, яка є авторкою художніх романів «Мені байдуже, що люди скажуть» (2019) та «Мені байдуже, що люди скажуть. Сестри» (2021), активно долучилася до впровадження української мови в корпоративному просторі ГКФ.

За участі Тетяни Цой вийшла серія з 11 уроків в інфографіці та 12 відеороликів “Говорімо українською правильно!” у 2020–2021 рр. на Youtube-каналі ГКФ. Уроки в інфографіці поширювалися через корпоративну новинну стрічку ГКФ, а потім дублювалися на офіційному акаунті ГКФ у Фейсбук та  YouTube, аби можливість говорити #чистопоукраїнськи з Тетяною Цой була доступна широкому загалу.

Заплановано, що відтепер такі уроки будуть з'являтися щомісяця в мовні четверги й стануть частиною удосконалення мовної практики працівників групи компаній та зміцнення мовної корпоративної культури.

–  Важливо формувати культуру повсякденного вживання рідної мови на робочому місці, а також активно використовувати українську мову в галузі торгівлі,  –  прокоментував  Геннадій Виходцев оновлені уроки української від Тетяни Цой.  –  Щиро сподіваюся, що  ініціатива нашої колеги Тетяни Цой стосовно мовних відеоуроків сприятиме удосконаленню знань і навичок володіння державною мовою наших співвітчизників.

Довідка:

За підтримки Геннадія Виходцева було створено та підтримано низку проєктів, що популяризують українську культуру:

Участь в арт-проєкті «Декоративне мистецтво України кінця ХХ століття. 200 імен». Видання було відзначене премією ЮНЕСКО «За внесок у розвиток української культури» (2003 р.).

Фінансування повнометражного художнього фільму Олександра Жовни «Маленьке життя» (сценарій – переможець конкурсу Міністерства культури України на кращий соціально значимий сценарій, а його автор – лауреат «Коронації слова» у номінації «Кіносценарій») (2006–2007 рр.).

Партнерська підтримка щорічної Всеукраїнської фотовиставки газети «День» і нагородження номінантів-фотомитців (2013–2020 рр.).

Сприяння у виданні та популяризації книг українських авторів – економічної казки «Котономіка» відомого українського економіста й консультанта Ради засновників ГКФ Олексія Геращенка та дилогії «Мені байдуже, що люди скажуть» корпоративного секретаря ГКФ Тетяни Цой (2019–2021 рр.).

®

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати