Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Заньківчани передали львівському військовому шпиталю 30 тис. гривень

04 березня, 11:35
Фото Тараса ВАЛЬКА

"День" повідомляв про те, що кілька днів тому у Львівському національному академічному українському драматичному театрі ім. Марії Заньковецької представили першу прем’єрну постановку 2015 року – виставу – народну пісню "Вій, вітерець" (режисер – Вадим Сікорський) латвійського поета і громадського діяча Яна Райніса, присвячену 150-літтю від дня його народження.

Перший показ театр зробив благодійним – виторг від продажу квитків, а це – 30 тис. гривень, передали на потреби Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, де лікуються і проходять курс реабілітації бійці АТО. Про це "День" поінформували у прес-службі театру.

Вочевидь, варто нагадати, що заньківчани не вперше вдаються до доброчинності – у жовтні минулого року актори грали музичну драму Галини Тельнюк "У.Б.Н." ("Український буржуазний націоналіст"), виторг від продажу квитків на яку, а це –  55 тис. грн., скеровано на потреби 24-ї окремої Залізної механізованої бригади та батальйону територіальної оборони Львівщини "Воля".

Також минулого року працівники театру тричі перебували у зоні АТО – у Сватово, куди доставляли гуманітарну допомогу  (термобілизну, військове спорядження, холодильник, генератор, бензопилу і рації) і возили виставу "Наталка Полтавка", котру двічі грали у місцевому Народному домі – для сватовчан і для бійців АТО.

 

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати