Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Овручі відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю АТО

04 травня, 20:06

В Овручі на фасаді гімназії імені А. Малишка відкрили меморіальну дошку колишньому учневі закладу, захиснику України, який загинув під час АТО, Юрію Сірику. На пам’ятний захід з цього приводу на подвір’ї зібралися учнівський та педагогічний колективи, волонтери й учасники АТО, представники керівництва міста й району, духовенство, рідні й близькі Юрія Володимировича. У своїх виступах учасники мітингу найперше говорили мамі воїна-героя слова вдячності за виховання справжнього патріота, висловлювали їй та усім рідним  співчуття з приводу важкої втрати. А ще промовці наголошували, що такі міцні духом воїни, як Юрій, віддають найцінніше, щоб війна не прийшла до нас.

Під час мітингу педагоги школи згадували про свого колишнього учня, розповідали про його коротке життя, яке обірвалося раптово під ворожим обстрілом 1 листопада 2016 року. А народився Юрій  в Овручі у 1975 році. Закінчивши 9 класів, навчався в профтехучилищі. Затим служив строкову службу в армії, з 1995 по 2006 рік він був прикордонником. З 2007 року мешкав у с. Новоівнецьке Андрушівського району. До початку військових дій на сході України, Юрій Сірик працював у столичній охоронній фірмі. Мобілізований був у березні 2014 року. Йому разом з бойовими побратимами довелося пройти пекельні випробування у Степанівці, Іловайську, Дебальцевому. У травні 2015-го повернувся додому. Але ненадовго. Невдовзі підписав контракт, і продовжив службу у складі 30 ОМБр, де був командиром стрілецько-зенітного взводу.

Як зазначено в «Книзі пам’яті загиблих за Україну», Юрій Сірик загинув 1 листопада 2016 року біля села Старогнатівка Волноваського району Донецької області. Поховали мужнього воїна у с. Степок, там проживає зараз його мати. Світлу пам’ять про воїна-героя бережуть і овручани, і мітинг-вшанування воїна на подвір’ї його рідної школи та відкриття меморіальної дошки, цьому підтвердження.

Оксана КЛИМЧУК, Житомирська область, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати