Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До Львова прибув перший медичний дрон

06 травня, 12:42

Подарувала безпілотник, який може перевозити до 16 кілограмів медикаментів (наприклад, інсулін, антибіотики, знеболювальні) і перебувати у повітрі до години часу, компанія Draganfly (Канада – США).

За інформацією пресслужби Львівської міської ради, від доброчинців очікують на ще 2 пошуково-рятувальні БПЛА – у подарунок.

Також фонд RSU закупив у Draganfly партію з 10 дронів (5 медичних і 5 пошуково-рятувальних) на 295 000 доларів США.

«Ми закупили 10 дронів для того, щоб допомагати нашим медикам рятувати життя поранених бійців та цивільних громадян, – цитують у Львівській міській раді пані Ірину Ващук Дісіпіо – президентку БФ Revived Soldiers Ukraine. – Лікарські дрони порівняно більші за військові та оснащені ящиком для зберігання, який має можливість регулювання температури вантажу. Його можна розташовувати зверху (для полегшення доступу) або знизу (для швидких місій). Закуплені нами медичні дрони допомагатимуть врятувати сотні життів, адже будуть доставляти необхідні медикаменти в гарячі точки України чи окуповані міста, в які неможливо дістатись».

Перерозподіл медичних дронів координуватиме керівник Центру підтримки аеророзвідки, ветеранка АТО/ООС та волонтерка Марія Берлінська, яка, зокрема, зазначила, що безпілотники – надійне та безпечне технологічне рішення, адже людина медичного вантажу може не доставити до цілі – приміром, через поранення.

«Нині треба воювати технологіями, а не людьми», – наголосила  керівник Центру підтримки аеророзвідки. І додала, що пані Ірина Ващук Дісіпіо звернулася особисто до неї, адже знає, що аеророзвідка точно відправить дрони у потрібні точки.

Довідково: медичні дрони доставляють ліки та кров у важкодоступні зони.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів.
Фото Львівської міської ради.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати