Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС засудив воєнні дії росії поблизу Запорізької АЕС

06 серпня, 15:16
Фото /t.me/energoatom_ua/8688

Європейський Союз засудив воєнні дії російських військ поблизу Запорізької АЕС.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на допис у Твітері Верховного представника ЄС Жозепа Борреля.

«ЄС засуджує воєнну діяльність росії навколо Запорізької атомної електростанції. Це є серйозним і безвідповідальним порушенням правил ядерної безпеки та ще одним прикладом нехтування росією міжнародними нормами. МАГАТЕ має отримати доступ до станції», – написав голова зовнішньополітичного відомства Євросоюзу.

Як повідомлялося, 5 серпня російські війська двічі здійснили обстріл у бік Запорізької АЕС. О 14.30 зафіксовані три вибухи біля промислового майданчика станції. Ворог влучив у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС.

Увечері загарбники вдруге обстріляли Запорізьку АЕС, зафіксовані три влучання на майданчик станції. Також 5 серпня ЗАЕС відключила від мережі один із трьох енергоблоків через російські обстріли.

За даними Енергоатому, станом на ранок 6 серпня, ЗАЕС працює з ризиком порушення норм радіаційної та пожежної безпеки. Ворожий вогонь завдав серйозних пошкоджень азотно-кисневій станції та об‘єднаному допоміжному корпусу. Залишаються ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, також високою є пожежна небезпека.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати