Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Екс-партнер Манафорта розповів, хто з українських політиків їм платив

07 серпня, 21:11
Фото Reuters

Колишній партнер Манафорта Рік Гейтс заявив у суді, що на банківські рахунки Манафорта перераховували гроші Льовочкін та Ахметов.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На сьогоднішньому судовому засіданні у справі екс-керівника штаба Трампа Пола Манафорта багато йшлося про українських політиків.

Колишній партнер Манафорта Рік Гейтс заявив у суді, що на банківські рахунки Манафорта з українських політиків більше всіх перераховував гроші Сергій Льовочкін. Перекази відбувалися через приховані компанії на Кіпрі.

Йшлося, що впродовж 4 років правління Януковича Манафорт співпрацював з ним і вже після втечі Януковича з України Манафорт продовжував консультувати Опозиційний блок. Ці консультації мали назву - “новий політичний проект”. Як повідомив Гейтс, на цей проект давали гроші Льовочкін та Рінат Ахметов.

У липні 2014 року Манафорт доручив Гейтсу зустрітися з Льовочкіним у Франції та повідомити, що вони закривають усі рахунки на Кіпрі через розслідування ФБР. Манафорт пропонував перераховувати гроші на інші рахунки.

Гейтс заявив, що Манафорт допомагав українському президенту Петру Порошенку під час президентської кампанії 2014 року. Він розповів, що Манафорт не отримав гонорару за свої послуги.

За його словами, востаннє вони з Манафортом працювали в Україні перед парламентськими виборами в жовтні 2014 року. Гейтс зазначив, що вони працювали над кампанією "Опозиційного блоку".

Нагадаємо, що українські клієнти Манафорта перевели на його офшорні рахунки мільйони доларів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати