Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Монголії на президентських виборах переміг кандидат від опозиції

08 липня, 16:38
Фото Reuters

У Монголії у другому турі президентських виборів переміг представник опозиції, кандидат від Демократичної партії Халтмаагійн Баттулга.

Про це передає ВВС.

Сьогодні вранці, 8 липня, Генеральний виборчий комітет країни опублікував результати цих виборів.

Після підрахунку 99% голосів лідер виборчих перегонів випередив свого суперника з правлячої Народної партії майже на 10% голосів.  

Демократ Халтмаагійн Баттулга набрав 50,6% голосів (це близько 610 тисяч виборців). Його суперник, спікер парламенту і член Народної партії Миєегомбин Енхболд набрав 41,2%.

"Монголія перемогла. Я зараз же почну працювати над вирішенням економічних складнощів і звільню громадян Монголії від боргів, як і обіцяв", - заявив новообраний президент Халтмаагійн Баттулга.

Баттулга у молодості займався боротьбою дзюдо і самбо, був у складі монгольської збірної. Однак у політиці він вже давно: обирався депутатом, обіймав посаду міністра транспорту, потім - міністра промисловості Монголії.

Нагадаємо, у першому турі виборів президента Монголії  26 червня однозначного переможця не визначили. Тому вперше в історії країни відбудеться другий тур між двома лідерами голосування.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати