Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РНБО: Ринок криптовалют в Україні планують взяти під державний контроль

11 січня, 18:06
Фото Reuters

В Україні ринок криптовалют планують взяти під державний контроль. Про це йдеться в повідомленні Ради Національної безпеки і оборони України (РНБО).

Зазначається, що відсутність зовнішнього і внутрішнього контролю за обігом кріптовалюти і анонімність розрахунків створюють потенційні передумови для їх використання з метою легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом і дає можливість фінансування тероризму, зокрема, на окупованих територіях України.

"Вирішенням Національного координаційного центру кібербезпеки було доручено відповідним органам влади створити робочу групу для напрацювання нормативно-правових пропозицій для регулювання цього питання; визначення державного регулятора і порядку функціонування ринку кріптовалюти; порядку проведення моніторингу транзакцій з використанням криптовалюта та ідентифікації суб'єктів криптовалютных операцій; а також порядку оподаткування доходів від здійснення криптовалютних операцій відповідно до вимог законодавства України. Національним банком України опрацьовується питання доцільності випуску власної кріптовалюти", – йдеться в повідомленні РНБО.

У відомстві додали, що крім цього, доручено розробити механізм забезпечення доступу правоохоронних органів до інформації криптовалютних бірж із зобов'язанням зазначених суб'єктів зберігати інформацію про всі транзакції і розкриття інформації про клієнта за мотивованим запитом.

Криптовалюта - вид цифрової валюти. Її функціонування відбувається децентралізовано в комп'ютерній мережі. Найбільшими майданчиками торгів для різних криптовалют є BTC-e, Coinbase, Mcxnow, Cryptsy і Vircurex. Великими майданчиками, орієнтованими тільки на Bitcoin, є Bitfinex, BitStamp і BTC China.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати