Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Штучний інтелект навчили ідентифікувати злочинця з замаскованою зовнішністю

11 вересня, 12:38

Міжнародна група дослідників створила нову систему на базі штучного інтелекту, здатну ідентифікувати людину, не зважаючи на спроби маскування зовнішності. Майже будь-яку систему розпізнавання облич, незважаючи на ступінь її досконалості, можна обманути за допомогою досить простих способів маскування: головного убору, темних окулярів, накладних вусів, бороди і гриму. У новій системі крім штучного інтелекту, використані й інші останні напрацювання в області ідентифікації замаскованих осіб (Disguised Face Identification, DFI). В основі створеної DFI-системи лежить технологія ідентифікації 14 ключових точок на обличчі людини, 10 з яких знаходяться на обличчі навколо очей, одна - на носі, і три - на губах,  передає Daily Tech Info.

"Ми зробили аналіз численних знімків і відеозаписів з місць скоєння злочинів, проведення протестних акцій і т.п. Це дозволило нам визначити всі основні методи, використовувані звичайними людьми для маскування своєї зовнішності" - розповідає Амарджот Сінгх (Amarjot Singh), керівник проекту і вчений з Кембриджського університету.

Природно, що деякі з вищезгаданих точок ховаються в результаті спроб маскування зовнішності, але система, визначивши доступні ключові точки, проводить по них пошук в базі даних знімків облич людей. І при знаходженні збігів вона доповнює і перевіряє відповідність прихованих маскуванням ключових точок.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати