Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Вінниці розробили довідник для внутрішньо переміщених осіб

12 квітня, 13:13
Фото Вінницької міськради

Прозорі офіси Вінниці продовжують щоденно приймати співгромадян, які переїхали до міста з гарячих точок. Станом на 11 квітня статус внутрішньо переміщеної особи у Вінниці отримали вже 18,5 тисяч переселенців, понад 5 тисяч з них – це діти. Для таких українців у Вінниці розробили спеціальний довідник. У ньому зібрана корисна інформація, зокрема роз’яснюється, куди звертатися для тимчасового поселення.

Також є розділ, де зазначається, як діяти переселенцям, якщо вони бажають залишитися у Вінниці, яку допомогу можуть отримати та як її оформити. Йдеться й про те, які необхідно мати документи та куди звертатись, щоб отримати статус ВПО, адресну державну допомогу, чи підтримку від міжнародних партнерів, житлову субсидію та пільги.

«Соціальні служби міста працюють в посиленому режимі 24/7. Фахівці стараються кожному приділити увагу, проконсультувати, оформити документи, допомогти. Міська влада всіма силами намагається підтримати людей, які втекли від рашистських обстрілів і бомбардувань. Для того, аби переселенці, які прибувають до міста, могли краще адаптуватись та отримати корисні відповіді на всі свої питання, у Вінниці розробили спеціальний довідник для внутрішньо переміщених осіб», – каже директорка департаменту соціальної політики Вінницької міської ради Валентина Войткова.

Як уточнила заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович, у довіднику зазначено, де переселенці можуть знайти житло, отримати медичну допомогу, одяг, речі, проконсультуватись з питань соціального захисту, як отримати довідку внутрішньо переміщеної особи, стати на облік та які види допомог є для ВПО. Тут є й інформація про допомогу від міжнародних партнерів, покроково розписано як її отримати. Також зазначається, куди необхідно звертатись щодо працевлаштування або отримання статусу безробітного, і як стати на облік у військкоматі. Окрім того, вказані номери «гарячої лінії» психологічної допомоги.

Довідник можна завантажити на офіційному сайті Вінницької міської ради за посиланням.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати